NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

XVII. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije“ i Okrugli stol: ”Novinarstvo u vrijeme ekonomske i političke krize”

Okrugli stol Okrugli stol Foto: Valerija Lozančić

U okviru XXV. Miholjskih dana Općine Lovas 2022., a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Općine Lovas, u zgradi Centra kompetencija u Lovasu održana je XVII. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko-srijemske županije“ te Okrugli stol na temu Novinarstvo u vrijeme ekonomske i političke krize.

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba istaknula je da su izložbu i okrugli stol organizirali kako bi učili jedni od drugih s ciljem kvalitetnijeg i transparentnijeg informiranja građana. Ove je godine na izložbi sudjelovalo sedam lokalnih glasila.

- Ovo je jedan uistinu hvalevrijedan i kvalitetan skup jer svi mi koji radimo na lokalnom informiranju imamo prigodu razgovarati i razmijeniti informacije o načinima rada kako bismo još bolje informirali naše sugrađane, a svi zapravo težimo tome da informacije dođu do čitatelja – rekla je Cirba. Izrazila je ponos i zadovoljstvo što svoje lokalno glasilo Lovaski list tiskaju već 17. godina.
- Lovaski list izlazi tri do četiri puta godišnje i do sada je tiskano 107 brojeva. U novinama dajemo prostor temama vezanim uz rad Općine, ali i svih ostalih udruga i zajednica kako bismo slovom i fotografijom dobili kompletan i točan uvid u sva događanja na području općine Lovas – pojasnila je Cirba.

Okruglom stolu nazočio je i župan Damir Dekanić koji je pohvalio rad i aktivnosti ove općine.
- Sve pohvale Općini Lovas za aktivnosti na gospodarskom, kulturnom, zabavnom i svim ostalim područjima. U današnje je vrijeme uistinu teško aktivirati ljude i stoga im iskreno čestitam – rekao Dekanić dodajući kako sve te aktivnosti i projekti pomažu pri zadržavanju stanovništva na ovim prostorima.

Prije izložbe Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije i okruglog stola otvorena je i izložba zlatoveza koje su izradile žene, korisnice Projekta Centar za održivi razvoj lokalne zajednice Općine Lovas.

Pročitano 133 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija