Ispiši ovu stranicu

Sabo: "Uz brigu za mlade i razvoj poduzetništva, u gradu su najvažniji mir i sigurnost."

Sabo: "Uz brigu za mlade i razvoj poduzetništva, u gradu su najvažniji mir i sigurnost." Foto: HRV/Valerija Lozančić

Na konferenciji za medije predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Željko Sabo, na proteklim lokalnim izborima nositelj Nezavisne liste Željko Sabo, naglasio je kako je iznimno zadovoljan proračunom Grada Vukovara. Smatra ga razvojnim zbog brojnih mjera, koje je i on predložio, usmjerenih na mlade kao i razvoj i poticanje poduzetništva što bi, kako je rekao, trebalo smanjiti iseljavanje mladih te doprinijeti njihovom povratku. Među usvojenim prijedlozima su, navodi njegov kolega Goran Bošnjak, demografske mjere povećanja naknada za novorođenčad, stipendije, prijevoz učenika te ulaganja u poduzetništvo.

Sabo se osvrnuo i na rezultate prošlogodišnjeg popisa stanovništva, naglasivši kako su uz brigu za mlade i razvoj poduzetništva u gradu najvažniji mir i sigurnost.

-Mi taj mir imamo i trebamo ga zadržati jer on omogućava normalan život svih građana i razvoj poduzetništva i gospodarstva - rekao je Sabo.

Naglasio je i kako je zabrinjavajuće što je broj stanovnika u županiji smanjen za 20%, a Vukovar ima 4 do 5 tisuća stanovnika manje. Razlog smanjenju broja pripadnika srpske nacionalne manjine vidu u iseljavanju zbog ekonomskih razloga.

- Svi trebamo sjesti za stol i vidjeti što se može učiniti i s kojim programima bismo mogli ići pred Vladu kako bi se proces depopulacije zaustavio - poručio je Sabo.

Pročitano 580 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić