NAJNOVIJE
Vrtićarci na prijemu kod gradonačelnika Penave
U povodu Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta gradonačelnik Ivan Penava te njegovi suradnici susreli su se u gradskoj vijećnici Grada Vukovara s polaznicima Dječjeg vrtića Vukovar I i Dječjeg vrtića Vukovar II. Iako smo naviknuli da su političke teme i tekuća problematika ono što proizlazi iz gradske vijećnice, ovoga puta je bila obasjana iskrenim dječjim smijehom i žamorom, jer su u njoj boravili predškolci iz navedenih vrtića. Gradonačelnik Penava i njegovi suradnici uputili su im dobrodošlicu, a vrtićarci su nestrpljivo čekali da dobiju pokoju riječ te upute pitanja čelniku grada. Prije svega, zaželjeli su još igrala u svojim vrtićima te izrazili i zadovoljstvo izgledom svoga grada. -Ove godine brojimo 35 polaznika dječjih vrtića više te je to trend koji bilježimo nekoliko godina u nizu. Tome zasigurno doprinosi povoljna cijena vrtića koja se nije mijenjala godinama. Cijena vrtića za prvo dijete je 490 kuna, 441 kunu za drugo dijete te za treće i svako slijedeće dijete vrtić je besplatan. Također, i visoki standardi u objektima vrtića u koje godinama ulažemo značajna sredstva, koristeći i sredstva EU fondova, rezultiraju kontinuiranim povećanjem broja upisane djece, ali i zaposlenika vrtića – rekao je Penava. Ravnateljica Dječjeg Vrtića Vukovar I Mirjana Kulić pojasnila je kako im je želja skrenuti pozornost na dječja prava. - Već tradicionalno u Hrvatskoj se prvi tjedan u listopadu obilježava kao dječji tjedan, a u tim danima želja nam je skrenuti pozornost na dječja prava koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta. Mi odrasli imamo obvezu i dužnost voditi brigu o djeci i naučiti ih njihovim pravima i obvezama, što u vrtiću svaki dan i činimo – istaknula je Kulić dodavši kako će se u okviru Dječjeg tjedna u srijedu na Trgu Republike Hrvatske biti organizirana centralna manifestacija te nastup vukovarske vrtićke djece. Na prijemu je zahvalila i ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II, Marina Latinović. -Važno je čuti glas djece, a mi smo tu da im u tome pomognemo – zaključila je. Međunarodni tjedan djeteta tradicionalno se održava svake godine u prvom punom tjednu listopada, a njegova svrha je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.
(Utorak, 04 Listopad 2022 07:19)
Na godišnjicu pogibije odana počast legendarnom zapovjedniku Petru Kačiću

Članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće jednom od zapovjednika obrane Sajmišta pukovniku Petru Kačiću kod spomen obilježja na mjestu njegove pogibije.

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 12:50)
Legendarni zapovjednici obrane Vukovara Ivo Šoljić i Velimir Đerek Sokol dobili mural na Mitnici

Na Mitnici je sinoć svečano otkriven mural posvećen dvojici poginulih vukovarskih heroja u obrani grada - pukovniku Ivi Šoljiću, zapovjedniku obrane Mitnice i pukovniku Velimiru Đereku-Sokolu, jednom od zapovjednika obrane Sajmišta. Ovaj mural, djelo bogdanovačkoga umjetnika Marija Matkovića, postavljen je preko puta vukovarskoga Vodotornja. Nastao je na inicijativu skupine hrvatskih branitelja iz Imotskoga i Dalmacije predvođenih umirovljenim pukovnikom i 100 postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidom Mirkom Čondićem.

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 12:30)
U Đakovu promocija Sedlarovog filma 'Plavi kaputić - 30 godina poslije'

U Đakovu je u organizaciji Udruge veterana 3. gardijske brigade Kune održana promocija filma „Plavi kaputić – 30 godina poslije“ redatelja Jakova Sedlara, o djevojčici Željki Jurić čije je uplakano lice u koloni koja napušta Vukovar 19. studenoga 1991. na snimkama BBC-a obišlo svijet.

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 10:02)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji do škole putuje gotovo 3700 učenika

Od oko 460.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, u školske klupe u Vukovarsko-srijemskoj županiji početkom rujna sjelo je njih 16.833, a mnogi od njih, poglavito srednjoškolci, do škole moraju u najbliži grad, radi se o gotovo 3700 učenika. 

(Nedjelja, 02 Listopad 2022 09:44)
Danom ružičaste vrpce ukazuje se na važnost ranog otkrivanja raka dojke

U organizaciji Lige protiv raka Vukovar u našem je gradu obilježen 23.dan ružičaste vrpce. Riječ je o humanitarnoj akciji koja za cilj ima upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke. Dan se obilježava u 30 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj svake prve subote u listopadu.

(Subota, 01 Listopad 2022 15:12)
U Vukovaru otvoreno 26.športsko natjecanje dragovoljaca i veterana, nastupa 800 branitelja iz cijele Hrvatske

Na trgu Republike Hrvatske u Vukovaru potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved svečano je otvorio 26.državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata RH Vukovar 2022”.

(Subota, 01 Listopad 2022 13:59)

Niz prekršaja i jedno kazneno djelo

Ilustracija Ilustracija Foto: Valerija Lozančić

Policijski službenici su 20. rujna u Vinkovcima proveli pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija kojima se koristi 18-godišnjak te pronašli 36 grama droge marihuana i gram kokaina.
Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zabilježila je i postupala i u sljedećim prekršajima:

U utorak 20. rujna oko 23 sata u Vukovaru, Zmajeva ulica, 18-godišnjak koji boravi u Osječko-baranjskoj županiji, pod utjecajem alkohola u organizmu (2,04 g/kg) na javnom je mjestu narušavao javni red i mir. Policijski službenici su mu uručili prekršajni nalog.

U Petrovcima su jučer oko 1,00 sat policijski službenici utvrdili da ugostiteljski objekt radi izvan uredovnog radnog vremena dok je u njemu bilo nekoliko osoba. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti dostavlja se obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu.

Jučer je u Vinkovcima 34-godišnjakinja unutar ugostiteljskog objekta verbalno i tjelesno napala 20-godišnjakinju zbog čega će protiv nje nadležnom prekršajnom sudu biti dostavljen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također jučer, oko 23 sata u Gunji, 46-godišnji mještanin se pješice nepropisno i nesigurno kretao sredinom kolnikom, a policijski službenici su ga smjestili u posebne policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, jer su utvrdili da je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,45 g/kg), a pritom je i omalovažavao postupajuće policijske službenike. Nadležnom prekršajnom sudu će biti dostavljen optužni prijedlog.

U Vinkovcima, u ulici Vladimira Gortana, policijski službenici su tijekom redovne kontrole kod 24-godišnjeg Vinkovčanina pronašli i oduzeli oko 7 grama marihuane zbog čega će biti prekršajno prijavljen.

Sinoć oko 22,30 sati u Vinkovcima, također u ulici Vladimira Gortana, tijekom redovne kontrole prometa zatečen je 32-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, a provjerom prisutnosti alkohola utvrđena je koncentraciju od 4,17 g/kg alkohola u organizmu.

Vozač je odmah isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U posljednja 24 sata Policijska uprava vukovarsko-srijemska evidentirala je jednu prometnu nesreću u Iloku s materijalnom štetom.

 

 

Pročitano 79 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija