Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen nacrt Plana i programa obnove i razvoja Vukovara do 2025.

Predstavljen nacrt Plana i programa obnove i razvoja Vukovara do 2025. Foto: HRV/Jasenka Vrdoljak

U Pastoralnom centru Sv. Bono u Vukovaru, održana je plenarna sjednica na kojoj je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, predstavio nacrt Plana i programa obnove i razvoja grada Vukovara do 2025. godine, dokument Vlade Republike Hrvatske koji se po 4. puta izrađuje u suradnji s predstavnicima relevantnih institucija grada Vukovara.

Strateški dokument izrađen je temeljem Zakona o obnovi i razvoju Grada Vukovara sukladno metodologiji strateškog planiranja i Zakona u strateškom planiranju i upravljanju Republike Hrvatske, kojeg na prijedlog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU donosi Vlada Republike Hrvatske.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara je tijekom srpnja i kolovoza 2022. koordinirao izradu nacrta Plana i programa uz sudjelovanje ukupno 45 predstavnika institucija i organizacija grada Vukovara kroz radnu skupinu za razvoj na područjima prostor, okoliš, gospodarstvo i društvo. Pripremljena je analiza provedenih projekata, analiza stanja po područjima razvoja grada Vukovara, izrađen je strateški okvir s ciljevima i mjerama kao i novi popis projekata za razdoblje do 2025. godine s ukupno 533 prijedloga projekata u vrijednosti 5,4 milijarde kuna.

Za područje prostor i okoliš prikupljeno je 167 projektnih prijedloga u vrijednosti 3,25 milijardi kuna, za razvoj gospodarstva je prikupljen 61 projektni prijedlog u vrijednosti od 1,23 milijarde kuna te za područje društvenog razvoja prikupljeno je 305 projektnih prijedloga u vrijednosti 1,17 milijardi kuna.

- Kroz rad radne skupine smo uočili veliki naglasak na projektima prema razvoju turizma što smatramo opravdanim jer je u tom segmentu veliki potencijal. Osim toga podupiremo projekte koji na neki način predstavljaju revitalizaciju industrije koju je Vukovar imao i po kojoj je bio poznat jer aktiviranjem toga zamašnjaka biti će pokrenuto i obrtništvo koje se naslanja na velike poslovne subjekte. Također nam je bitna kvaliteta građana te nam je na prvom mjestu, što smo i naglasili u našim mjerama, važan projekt o poboljšanju kvalitete života mladih i djece – izjavila je direktorica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Ljiljana Blažević.

Tijekom rujna, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara pokreće postupak javnog savjetovanja o izrađenom nacrtu Plana i programa obnove i razvoja grada Vukovara do 2025. godine i poziva zainteresiranu stručnu javnost i građane da se uključe i svojim prijedlozima doprinesu izradi konačnog prijedloga dokumenta.

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI