Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga dana nestalih osoba

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV/Valerija Lozančić

Sutra, 30. kolovoza, u Vukovaru će biti održano središnje obilježavanje Dana sjećanja na osobe nestale u Domovinskom ratu i Međunarodnoga dana nestalih osoba.

Organizatori obilježavanja su Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruga Vukovarske majke u partnerstvu sa Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskoga rata i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata. Program obilježavanja počinje u 9 sati odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata i svetom misom za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova s početkom u 10 sati. U 11.30 održat će se središnje obilježavanje na Trgu Republike Hrvatske, a ondje će u vremenu od 10 do 17 sati biti predstavljene i aktivnosti Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja usmjerene na pronalazak osoba nestalih u Domovinskom ratu, kao i žrtava Drugog svjetskoga rata i poslijeratnoga razdoblja. U 13.30 odat će se počast i kod spomen-obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu u Borovu naselju, a potom i na Petrovačkoj doli gdje su u tijeku istraživanja terena.

- Naše institucije kvalitetno rade svoj posao, ali informacije se nalaze u Srbiji, a najveći su problem grobnice koje su organizirano premještane, rekla je Ljiljana Alvir, predsjednica Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja dodajući kako se ne nadaju da će od političara dobiti ikakve odgovore stoga je uputila apel svim pojedincima koji imaju bilo kakva saznanja o nestalima da ih kažu.

Na području Vukovara traži se još 385 nestalih osoba, Vukovarsko-srijemske županije 518, a Hrvatske 1832 nestale osobe.

 

Pročitano 405 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić