Ispiši ovu stranicu

Domovinski pokret VSŽ o aferi i uhićenjima

Domovinski pokret VSŽ o aferi i uhićenjima Foto: HRV/Valerija Lozančić

Povodom afere INA u okviru koje je u istražnom zatvoru završila i predsjednica Uprave Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić priopćenjem za javnost oglasila se podružnica Domovinskog pokreta Vukovarsko – srijemske županije kojega prenosimo u cijelosti:

-S obzirom na novonastalu situaciju vezano za uhićenje i određeni istražni zatvor predsjednici Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije d.o.o. Mariji Ratkić izražavamo zabrinutost i nezadovoljstvo indoletnošću i bježanjem od problematike većinskog vlasnika tvrtke PIS-a Vukovarsko- srijemske županije, kao i samog župana Damira Dekanića. Ali kako se Vukovarsko- srijemska županija o ovom teškom kriminalnom djelu nije niti oglasila, Domovinski pokret postavlja pitanje što planiraju poduzeti odnosno planiraju li smijeniti još uvijek aktualnu predsjednicu Uprave PIS-a?

Također, postavljamo pitanje i ŽO HDZ VSŽ i njihovom predsjedniku Mariju Banožiću jesu li pokrenuli stegovni postupak protiv njihovih članova Marije Ratkić i Domagoja Bujadinovića predsjednika Nadzornog odbora PIS-a?

Pretpostavljamo da im to i nije lako izvedivo jer, bojimo se da, ona u ovim nezakonitim radnjama nije djelovala bez blagoslova svojih „politički jačih“ stranačkih kolega.

Moralno i politički odgovorno bi bilo da svi članovi Nadzornog odbora PIS-a koji su imenovani od strane županije budu smijenjeni.

I kako to da predsjednik Nadzornog odbora PIS-a Domagoj Bujadinović nije priveden i ispitan?

Lažno obmanjivanje javnosti da o ovome nisu imali saznanja je krajnje licemjerno i nedopustivo kad se vrlo dobro zna tko kome i kada podnosi izvješća o radu kao svome većinskom vlasniku.

Nadzorni odbor i Upravu poduzeća imenuje HDZ i ovdje se radi o političkoj odgovornosti za koju su odgovorni Banožić kao predsjednik HDZ-a VSŽ i župan Damir Dekanić.

U vjeri da će se župan sretno vratiti sa službenog puta čekamo postupanja koja će biti u interesu svih građana Vukovarsko-srijemske županije, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Pročitano 340 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić