Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 31. godišnjica pogibije policajaca u Belom Manastiru

Obilježena 31. godišnjica pogibije policajaca u Belom Manastiru FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Valerija Lozančić

Prvi napad na Policijsku postaju Beli Manastir dogodio se 13. kolovoza 1991. godine.

Iz zasjede su ubijeni policajci Marijan Kuzman i Zoran Sinanović. Njima u čast, kao i ostalim pripadnicima policije stradalim u Domovinskom ratu, kod Spomen obilježja ispred Policijske postaje položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a služena je i misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Martina.

Marijan Kuzman i Zoran Sinanović bili su u redovitoj policijskoj patroli ispred vojarne u Belom Manastiru kada su ubijeni. Bio je to početak velikosrpske agresije na Baranju.

- Mi smo većinom držali sjevernu zonu obrane Grada Osijeka i to je jedina temeljna policijska postaja koja je cijelo vrijeme bila u rovu i na prvoj crti bojišnice. Imali smo sedmero poginulih policajaca, 22 teško ranjenih i oko stotinu lakše ranjenih policajaca - rekao je Anto Prgomet, ratni zapovjednik IV. policijske postaje Beli Manastir.

- Nadam se da će i naša djeca cijeniti tu žrtvu branitelja, da nakon devet stoljeća imamo svoju državu u kojoj mi vodimo društvo i društvenu politiku, da neće biti zaboravljena njihova žrtva koju su položili na oltaru domovine - rekao je Slavko Krajnović, predsjednik Policijske udruge branitelja Baranje.

- Zadužili su nas oni koji su dali svoje živote. Ovo je pijetet, dužno poštovanje kojim obilježavamo njihovu žrtvu. U ovim turbulentnim vremenima vidimo koliko znači obrana Hrvatske i koliko je sve ovo iz perspektive prošlosti važno za budućnost - istaknuo je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Pročitano 408 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI