NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Nepoznate osobe ulaze u domove, lažno se predstavljaju i prevarom uzimaju novac

Ilustracija Ilustracija FOTO: Hrvatski radio Vukovar/Klaudija Boras

Ulazak nepoznatih osoba u domove građana koji se pri tom lažno predstavljaju, sve je češći oblik prevare. Važno je znati kako se zaštiti i kako prepoznati prevarante.

Đakovački policajci tako su utvrdili da je kazneno djelo prevare i teške krađe počinio 28-godišnjak koji je u svibnju ove godine od starije osobe zatražio novac za uslugu dovoza drva za ogrjev prije nego je drva dovezao te ju je prevario i oštetio za više od tri tisuće kuna. Isto je napravio još jednoj starijoj osobi te joj je iz doma i ukrao novac. Slično se događalo prethodnih tjedana i na zagrebačkom području gdje su se prevaranti lažno oglašavali te lažno predstavljali kao zaposlenici banke te tako starijim osobama otuđili veće količine novca. Prevaranti uvijek iznova i maštovito žele oštetiti žrtvu, mole za uslugu, prodaju predmete i lažno se predstavljaju kao medicinsko osoblje ili službene osobe, a rizik je veći što je osoba starije životne dobi.

KAKO SE ZAŠTITI OD PREVARANATA?

Iz Policijske uprave vukovarsko – srijemske upozorili su kako s nepoznatim osobama uvijek treba biti na oprezu, treba biti sumnjičav te ne treba otvarati vrata ni sumnjivim službenim osobama dok ne pokažu službene isprave.

- Treba biti oprezan i s nepoznatim gostima, pa čak i s onima koji svoj dolazak prethodno najave. Kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ako sumnjate na osobe koje se na taj način predstavljaju odmah nazovite policiju i prijavite slučaj. Zapamtite što više detalja kako biste pomogli pronaći prevaranta - rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave vukovarsko – srijemske Ana Mišić te je naglasila kako je važno ne žuriti i dobro provjeriti nepoznatu osobu koja želi ući u dom.

- Ne dajte se impresionirati samouvjerenim nastupom nepoznate osobe, titulama ni ljubaznošću. Zatražite na uvid dokumente s fotografijom ili službene iskaznice. Provjerite kroz špijunku ili s otvorenim vratima uz korištenje sigurnosnog lanca. Ukoliko uz vaše odbijanje osoba i dalje želi ući u vaš dom pozovite susjede u pomoć. Pokušajte zapamtiti detalje o počinitelju poput izgleda, registarskih oznaka vozila kojim se koristi, boju, marku i druge karakteristike. Ne dirajte stvari koje je dirao počinitelj kako se ne bi uništili tragovi – rekla je Mišić te naglasila kako je važno o ovakvim slučajevima žurno obavjestiti policiju na 192.

Pročitano 209 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija