Ispiši ovu stranicu

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije

Zgrada Vukovarsko-srijemske županije Zgrada Vukovarsko-srijemske županije Foto: Žana Kunji

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu priznanja Vukovarsko-srijemske županije u 2022. godini. Priznanja koja se dodjeljuju su Počast, Nagrada i Povelja. 

Počast se dodjeljuje državnicima, dužnosnicima i istaknutim pojedincima, domaćim i stranim državljanima, inozemnim i međunarodnim organizacijama te pravnim osobama, koji su značajno pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda županije ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnosti i općem napretku županije.

Nagrada ili povelja se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u području gospodarske djelatnosti, znanosti i kulture, prosvjetem, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, tjelesne kulture i športa, lokalne samouprave, očuvanja i zaštite okoliša i humanitarnog djelovanja, a može se dodijeliti pojedincima, grupama za kolektivna ostvarenja i pravnim osobama.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima koji žive na području županije ili su na tom području proveli dio života tijekom kojega su postigli ostvarenja zbog kojih se nagrađuju.

Nagrada pojedincu dodjeljuje se u obliku novčane nagrade, a pravnoj osobi u vidu plakete.

Povelja se dodjeljuje u vidu svečano oblikovane listine.

Prijedlog za dodjelu priznanja mogu podnijeti pojedinci, pravne osobe i njihovi organizacijski oblici te njihova tijela dok tijela Županije i političke stranke ne mogu dati prijedlog za priznanja.

Prijedlozi za dodjelu priznanja moraju sadržavati životopis za fizičku osobu s obrazloženjem zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu priznanja i podatke o statusu pravne osobe, pokazatelje poslovanja i djelovanja te obrazloženje zbog kojih se predlaže za dodjelu priznanja. Uz prijedlog se prilaže dokumentacija koja potvrđuje opravdanost prijedloga, objavljeni radovi, analize, prikazi, kritike, pisanja stručnih i drugih novina, natjecateljski rezultati i slično.

Obrazac prijedloga za dodjelu priznanja je sastavni dio Javnog poziva i dostupan je na web stranici Županije u rubrici „Javni pozivi i objave“.

U prijedlogu se navodi vrsta priznanja za koju se predlaže pojedinac ili pravna osoba, ali prijedlog ne obvezuje Odbor glede vrste priznanja koje će predložiti Županijskoj skupštini.

Prijedlozi se podnose u pisanom obliku do 23. rujna 2022. godine na adresu: Vukovarsko-srijemska županija - Županijska skupština, Odbor za priznanja, Glagoljaška 27/II 32 100 Vinkovci, s naznakom „PRIJEDLOG ZA DODJELU PRIZNANJA“ - NE OTVARAJ

Pročitano 423 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI