Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskoga rata obilježen 5.kolovoz

U Vukovaru odavanjem počasti žrtvama iz Domovinskoga rata  obilježen 5.kolovoz Foto: Marija Molnar

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije Draženom Milinkovićem i Grada Vukovara predvođeno zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem odalo je na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru počast svim žrtvama Domovinskoga rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Milinković je podsjetio na ogromnu važnost vojno-redarstvene operacije Oluja nakon koje su stečeni uvjeti za mirnu reintegraciju hrvatskoga Podunavlja.

Vijenci VSZ

- Naša je županija dala ogroman obol u Domovinskome ratu i stoga koristim ovu priliku da svim građanima čestitam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, a posebno da izrazim zahvalnost svim našim braniteljima za sve što su učinili za svoju domovinu. Vojno-redarstvena operacija Oluja u kojoj su sudjelovali operacija je svih operacija i majka svih bitaka kojom je oslobođena jedna petina naše domovine te srušen mit o velikosprskoj agresiji i SAO krajini. Pokazali smo snagu i moć hrvatske vojske kojima su se stekli uvjeti za povratak stanovništva na bivše okupirano područje i mirnu reintegraciju ovog dijela zemlje – naglasio je Milinković.

UKAZANO NA PROBLEM NESTALIH

Uputivši čestitiku u ime Grada Vukovara svim građanima povodom današnjega praznika, dogradonačelnik Vukovara Sušac naglasio je da iz Vukovara šalju poruke mira i ponosa.

- Obilježavamo 27.godišnjicu veličanstvene, legitimne, časne i oslobađajuće vojno-redarstvene operacije Oluja i zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kao i onima koji su danas s nama. Mormao im se duboko pokloniti i nastaviti raditi onako kako su oni Hrvatsku branili svojim rukama, oružjem i krvlju. Mi državu moramo voljeti onako kako su je oni voljeli jer jedino tako možemo ići naprijed i stvarati prosperitet – naglasio je Sušac.

Podsjetio je da se u Vukovaru još uvijek traži oko 300 nestalih osoba te naglasio da državne i lokalne institucije na tom problemu trebaju zajednički raditi. Pozvao je sve građane koji imaju informacije o nestalima da ih kažu i na taj način pomognu obiteljima nestalih da doznaju istinu o svojim najmilijima.

Vijence su danas povodom obilježavanja 5.kolovoza na Memorijalnome gorblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru položila i izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice grada Vukovara kao i Hrvatskih suverenista. Takodjer su na groblju počast odali i članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskoga rata te Savjeta za branitelja Vukovarsko-srijemske županije.

Vijenci HDZ

Nakon polaganja vijenaca molitvu je za sve poginule predvodio fra Ivica Jagodić, župnik župe sv.Filipa i Jakova u Vukovaru. Potom je u crkvi sv.Filipa i Jakova služena i misa zadušnica za sve poginule.

 

Vijenci Suuverenisti

 

Pročitano 443 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar