Ispiši ovu stranicu

Novi val omikrona povećao udio pozitivnih

Novi val omikrona povećao udio pozitivnih Foto: HRV/Valerija Lozančić

Hrvatska je na udaru novog vala visokozaraznih podvarijanti koronavirusa koje su povećale udio pozitivnih među testiranima na čak 30 posto, a broj novih slučajeva zaraze na dnevnoj bazi prešao je tisuću, kažu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ).

Na našim prostorima trenutno cirkuliraju podvarijante omikrona, najviše su izloženi građani srednje dobi, stariji i radno aktivno stanovništvo, dok je među djecom manje zaraženih jer nema nastave, istaknula je epidemiologinja Vedrana Lanc Čurdinjaković pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo naše županije.

- U svibnju i početkom lipnja imali smo po jednu novopozitivnu dnevno, a od sredine lipnja krenuo je porast kada imamo po 25 pozitivnih na dan – istaknula je Lanc Čurdinjaković.

Na upit je li situacija u istočnoj Hrvatskoj bolja u odnosu na ostatak države po pitanju povećanja broja rasta novozaraženih, Lanc Čurdinjaković je komentirala.

- Iz tjedna u tjedan situacija se mijenja, ovisno od okupljanja i od županije do županije – ističe.

O mogućnosti ponovnog uvođenja covid potvrda na jesen, ističe, zasada nema takvu informaciju. Usprkos porastu broja novozaraženih, dobra vijest je da nema veći broj umrlih, niti znatan broj hospitaliziranih.

 

Pročitano 379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI