Ispiši ovu stranicu

Osobe s invaliditetom mogu planirati putovanje uz mobilnu aplikaciju i besplatno unajmljivanje opreme

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

U Osijeku su na konferenciji za medije predstavljeni rezultati analize provedene u okviru međunarodnog projekta ADOBE o pristupačnosti turističkih odredišta i opreme za osobe s invaliditetom na području Osječko - baranjske županije. Nositelj projekta je Osječko-baranjska županije, a partner mađarska županija Baranya sa sjedištem u Pečuhu.

Cilj je analize istražiti kako da turistički sadržaji na području dviju županija budu što dostupniji i invalidnim osobama. Zamjenica županijske pročelnice Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Mirela Kalazić rekla je kako je istraživanje provedeno na 100 turističkih objekata na području županije, a uvid koji su dobili najbolji je pregled situacije koliko su ti objekti pristupačni, koliko su vlasnici senzibilizirani te što se može poboljšati i što je poboljšano.

-Osobe s invaliditetom dobile su priliku planirati svoje putovanje uz mobilnu aplikaciju i besplatno unajmljivanje opreme za invalide. Rezultati analize, ali i preporuke mogu se naći i na web stranici projekta, a obuhvaćaju ne samo smještajne kapacitete, nego i restorane, javne ustanove poput galerija ili muzeja te ponudu besplatne opreme za invalide poput električnih kolica, specijalnih kreveta s dizalima, rampi i drugih pomagala – rekla je Kalazić.

Projekt prekogranične suradnje počeo je u svibnju 2020. godine i trajat će do kraja sljedećeg mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 195.000 eura od čega je iz fonda Europske unije sufinancirano 85%.

 

 

Pročitano 356 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić