NAJNOVIJE
Uzrok požara je pregrijani produžni kabl

Uzrok požara u obiteljskoj kući u Fruškogorskoj ulici u osječkoj Retfali tehnički je kvar, odnosno pregrijavanje produžnoga kabla, izjavila je Dijana Ljubas, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 15:02)
Najbolje za najbolje

Najbolje za najbolje projekt je kojega provode osječka gradska uprava, Osijek Software City i osječko Sveučilište, a kroz koji će se studenticama i studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskog fakulteta, Informatologije te Odjela za matematiku i fiziku omogućiti stipendiranje.

Ova će se stipendija, za razliku od ostalih, dodjeljivati već početkom studiranja što znači da će unutar pet godina studiranja dobitnica ili dobitnik stipendije do kraja studija dobiti ukupno 27 tisuća eura. 

Uz stipendiju student može raditi i preko studentskog ugovora za tvrtku od koje prima stipendiju što bi moglo dodatno dobro doći financijski, ali i iskustvom po završetku studiranja. Po završetku studija tvrtka koja je stipendirala studenta, studentici ili studentu ponudit će i radno mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin govoreći o projektu rekao je kako je to jedinstven pilot-projekt kojemu je cilj tržišno orijentiranom stipendijom povezati poduzetnike i studentice i studente. Kako je pojasnio, gradski dio stipendije iznosi 300 eura mjesečno, a tvrtke trebaju dati još najmanje 150 eura. 

- Radi se o jednoj novoj vrsti stipendije jer je riječ o odnosu studenata i njihovih budućih poslodavaca. Ovim smo projektom htjeli povećati atraktivnost studiranja u gradu Osijeku i privući maturante iz grada Osijeka, šireg područja grada Osijeka, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Uvjet prijave za ovaj način stipendiranja nije hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u gradu Osijeku tako da se prijaviti svi mogu. Prvi način povećanja atraktivnosti je iznos stipendiranja koji je najmanje 450 eura mjesečno svih 12 mjeseci u jednoj godini, a drugi je taj što se ova stipendija studentici ili studentu isplaćuje već od prve godine – pojasnio je Vulin.

Na mrežnoj stranici www.najzanaj.osijek.hr može se prijavljivati za stipendije, odnosno za postupak kojim tvrtke odabiru studente. Nakon što tvrtka odabere studenticu ili studenta, ona ili on s pismom namjere odlaze u osječku gradsku upravu ostvariti svoja prava na stipendiju.

- Javni poziv za stipendiranje otvoren je 25. srpnja i traje godinu dana. Ove je godine ovo pilot projekt za kojega smo u proračunu osigurali sredstva za 66 stipendija, a siguran sam da će sljedeće godine biti i više. S ovim projektom ćemo nastaviti i dalje jer na njega gledamo, ne kao klasično stipendiranje, već potporu gospodarstvu jer smo svjesni činjenice da nam u određenim sektorima iz godine u godinu sve više nedostaje radne snage – naglasio je Vulin.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:31)
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)

Na izlet u Bizovačke toplice otišla prva skupina umirovljenika

Na izlet u Bizovačke toplice otišla prva skupina umirovljenika Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem i suradnicima ispratio je s autobusnog kolodvora u Vukovaru prvu skupinu umirovljenika koja je otišla na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice.

Ovo je već sedma godina kako Grad Vukovar, brinući o sugrađanima treće životne dobi, za umirovljenike s područja grada sa 60 i više godina starosti u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice.

Svakoga utorka, od 5. srpnja do 30. kolovoza po 200 umirovljenika odlazit će na izlet u Bizovačke toplice.

- Sedma je ovo godina organizacije ovakvog prekrasnog projekta putem kojeg smo sada već izgradili partnerski odnos s Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara. Ovo je jedna prekrasna priča u kojoj sudjeluje 1000 umirovljenika koji na ovaj način vrijeme provode ugodno uz kupanje, druženje,sport, rekreaciju ili terapiju. Našim sugrađanima treće životne dobi nastojimo posvetiti posebnu pažnju i brojnim projektima olakšati, sadržajno obogatiti i uljepšati život. Posebno zadovoljstvo predstavlja nam činjenica da našim sugrađanima možemo omogućiti ovakve aktivnosti, a prisutnost pozitivne energije i veselje koja vlada među njima kao i popunjenost autobusa kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta - rekao je gradonačelnik poželjevši svima sretan put i ugodan boravak.

Za sufinanciranje jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice u Proračunu Grada Vukovara osigurano je 100.000 kuna.

- Iznos u cijelosti pokriva troškove prijevoza i dio ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 32 kune po korisniku, dok je svaki korisnik dužan osigurati razliku u iznosu od 10 kuna prilikom podnošenja zahtjeva, budući je cijena ulaznice 42 kune- rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Zadovoljstvo ovim projektom u ime svih umirovljenika izrazio je Andrija Biro, predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara naglasivši kako je zainteresiranost za jednodnevne izlete iznimno velika.

- Svakog utorka imamo 200 mjesta, a kolika je zainteresiranost za izlete pokazuje činjenica da već popunjavamo autobuse i za idući utorak – rekao je Biro te pozvao sve umirovljenike, ne samo članove udruge da im se pridruže.

- Ovi izleti znače nam jako puno, jedva smo dočekali da se malo rashladimo. S obzirom da imamo male mirovine, ovo nam dobro dođe i stoga hvala gradonačelniku što nam je to priuštio - rekla je umirovljenica Sofija Kapustinski koja svake godine ide na ove izlete dodajući kako se vesele razonodi, kupanju i druženju.

I Ružica Andrić veseli se ovim izletima.

-Uživamo u kupanju i druženju, uvijek nam bude prelijepo. U mirovini smo i sad možemo odmarati i uživati, sve je onako kako bi trebalo biti – zaključuje Andrić.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja, posebice umirovljenika, osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti najbliže su gradu Vukovaru.

Pročitano 163 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija