Ispiši ovu stranicu

Završna konferencija Dunav nas spaja

Župan na radnom sastanku u Iloku Župan na radnom sastanku u Iloku Foto: VSŽ

Župan Vukovarsko – srijemske županije, Damir Dekanić, nazočio je u Gradskoj vijećnici u Iloku završnoj Konferenciji za projektni prijedlog „ Dunav nas spaja“.

Cilj ovog projekta je ojačati kulturne autonomije nacionalnih manjina te podignuti svijest i pružiti informacije o položaju, potrebama i pravima nacionalnih manjina, a u svrhu rješavanja zajedničkih izazova na prekograničnom prostoru.

- S konzulom Republike Srbije Aleksandrom Nakićem sudjelovao sam na više projekata, a jedan od njih je i ovaj „Dunav nas spaja“ i označava nastavak naše dobre suradnje – rekao je župan Dekanić.

Sam projekt je, kaže, jedan vid institucionalnog povezivanja nacionalnih manjina, odnosno zajednica s obje strane Dunava.

- Ovo su početni razgovori, a otvaranje ovog, oko milijun kuna vrijednog natječaja, očekuje se u rujnu – pojasnio je župan. Dodao je i kako 15 posto od ukupnog iznosa vrijednosti projekta snosi Županija i s druge strane AP Vojvodina, dok se ostatak iznosa osigurava iz novca za EU projekte.

- Riječ je, dakle, o vrlo vrijednom projektu kojim ćemo već dobru dosadašnju suradnju još više unaprijediti – zaključio je Dekanić.

Generalni konzul Srbije Nakićtom je prigodom naglasio kako susjedi trebaju živjeti u ozračju dobre suradnje, mira i sloge.

- Dunav je prirodna granica, a smatram kako je bolje imati dobrog susjeda tu, nego lošeg rođaka – poručio je Nakić i dodao kako je ovaj projekt put k višem cilju da bi svi narodi bolje i uspješnije živjeli.

Pročitano 517 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić