NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 64 novoboljele osobe od koronavirusa

U Hrvatskoj su zabilježena 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od covida je umrlo 19 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 12:25)
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)

Župan Dekanić predvodi izaslanstvo VSŽ na 12. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu

Župan Dekanić predvodi izaslanstvo VSŽ na 12. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu Foto: VSŽ

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem nazočilo je na otvaranju 12. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu i Novom Ulmu koji se održava od 1. do 10. srpnja 2022. godine.

Riječ je međunarodnom festivalu koji obuhvaća 10 Dunavskih regija iz 10 država koji se održava svake dvije godine i privlači velik broj posjetitelja iz cijele Dunavske regije i drugih dijelova Europe. Ove godine tijekom 10 dana festivala očekuje se preko 360.000 posjetitelja koji će imati prilike posjetiti i po prvi puta kupiti delicije i tradicionalne slavonske prehrambene proizvode na štandu tvrtke Agro-klaster te se upoznati sa turističkom-kulturnom ponudom i potencijalima Vukovarsko-srijemske županije na posebnom štandu Dunavskih regija.

Svečanom otvaranju festivala prethodio je Gospodarski forum u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i turizma Baden-Württemberga o prilikama koje pruža Dunavska regija.

Ključne teme Foruma povezane su sa budućnošću gospodarstva u Dunavskoj regiji s naglaskom na razvoj kratkih lanaca opskrbe u vremenima oporavka i nestabilnosti, a bilo je riječi i o bioekonomiji kao poticatelju stvaranja novih lanaca vrijednosti, digitalizaciji te utjecaju rata u Ukrajini na europsko gospodarstvo.

Na marginama Foruma vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić susreo se državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva, rada i turizma Patrickom Rappom te su razmotreni oblici suradnje dvije strane s naglaskom jačanja suradnje u području gospodarstva i turizma. U cilju upoznavanja sa potencijalima Vukovarsko-srijemske županije župan Dekanić uputio je poziv državnom tajniku Rappu te je time otvorio mogućnost njegovog posjeta do kraja godine.

Župan Dekanić ovom prilikom istaknuo je da u području gospodarstva i turizma očekuje konkretne oblike suradnje koji će rezultirati konkretnim projektima između Vukovarsko-srijemske županije i Baden-Württemberga te će u tom smislu poticati institucije Vukovarsko-srijemske županije i gospodarstvenike s područja županije na jačanje svih oblika suradnje. U radu Foruma sudjelovali su i predstavnici Razvojne agencije Vukovarko-srijemske županije, Eko-sustava, Agro-klastera i Zavoda za prostorno uređenje Vukovarsko-srijemske županije.

Danas se očekuje sudjelovanje izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Dekanićem na Radnoj sjednici Dunavsko-savske suradnje koja ima za cilj obnoviti i ojačati suradnju među sudionicima nakon vremena pandemije te u uvjetima povećane nesigurnosti uzrokovane ratom u Ukrajini.

Dunavsko-savska suradnja obuhvaća predstavnike regionalnih vlasti Ulma i Novog Ulma iz Baden-Württemberga, Vukovarsko-srijemske županije, Vukovar, Vinkovce te Ilok iz Hrvatske, zatim Županiju posavsku i Orašje iz Bosne i Hercegovine te Novi Sad, Sombor i Autonomnupokrajinu Vojvodine iz Republike Srbije.

Pročitano 97 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija