NAJNOVIJE
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)
U Cerni obilježena 94. godišnjica smrti Stjepana Radića

HSS Vukovarsko-srijemske županije u Cerni je obilježio 94. godišnjicu smrti predsjednika te stranke Stjepana Radića, hrvatskoga vođe iz prve polovice 20. stoljeća koji je preminuo 8. kolovoza 1928. godine od ozljeda zadobivenih u atentatu u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Gašparović podsjetio je kako je na hrvatske zastupnike 20. lipnja 1928. godine pucao zastupnik srpskih radikala Puniša Račić te ubio Đuru Basaričeka i Pavla Radića, a teško ranio Stjepana Radića, Ivana Pernara i Ivana Granđu.

U župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni služena je sveta misa za Stjepana Radića, a predvodio ju je vlč. Alojzije Asić.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:18)
Danas se trči 307. Sinjska alka

Nakon Bare i Čoje, danas se tradicionalno trči 307. Sinjska alka.

(Nedjelja, 07 Kolovoz 2022 08:18)

U utorak Hrvatske vode potpisuju ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav

U utorak Hrvatske vode potpisuju ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav Foto: arhiva HRV

Grad Vukovar je s velikom radošću dočekao vijest kako će u utorak, 28. lipnja 2022. godine biti potpisan ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunav od rkm 1333 do rkm 1331.

Radi se o projektu za koji su Hrvatske vode kao nositelj investicije i Grad Vukovar kao partner na projektu još 2018. godine izradili projektnu dokumentaciju, a cjelokupan projekt ukupne vrijednosti 297 milijuna kuna podijeljen je u tri faze: dionica A - potez od ušća rijeke Vuke do vodotornja; dionica B – potez od vodotornja do UPOV-a; dionica C – potez uz UPOV – izvijestili su iz Grada Vukovara.

Kako navode u priopćenju, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji lukobrana u sklopu dionice B, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna, u utorak će u ime Hrvatskih voda potpisati direktor Zoran Đuroković.

- Zahvaljujemo gospodinu Zoranu Đurokoviću što je prepoznao važnost ovoga, ali i brojnih drugih projekata koji su Hrvatske vode realizirale na području Vukovara. Također, u ime Grada Vukovara zahvaljujemo gospodinu Miletu Kuncu, voditelju službe zaštite od štetnog djelovanja voda i našem Vukovarcu koji je od samih početaka ovog projekta bio aktivno uključen u razradu projekta i izradu dokumentacije, a vjerujemo da je njegov nesebičan trud i doprinos uvelike pomogao da bi projekt napokon došao u fazu realizacije. Podsjećamo kako je još 2016. godine na sjednici Vlade održanoj u Vukovaru donesena odluka o izradi Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture grada Vukovara te je na prijedlog Grada Vukovara spomenuti projekt uvršten u taj Program, koji je naposljetku donesen tek 2018. godine. Vjerujemo kako će uvažavajući važnost Dunava i Grada Vukovara kao najveće riječne luke u Hrvatskoj, Hrvatske vode nastaviti investirati na području našega grada, posebice uzimajući u obzir gospodarski i turistički potencijal Vukovara, koji možemo zahvaliti svom položaju na Dunavu - najvažnijoj riječnoj prometnici Europe – navodi se u priopćenju.

Pročitano 114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija