NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)

Početna konferencija projekta Izgradnja podvožnjaka u Osijeku

Početna konferencija projekta Izgradnja podvožnjaka u Osijeku Foto: arhiva HRV

Grad Osijek trenutno izvodi radove na jednoj od najprometnijih ulica. Riječ je o južnom ulazu u grad i izgradnji podvožnjaka koji bi trebao riješiti problem željezničke pruge te rasteretiti promet. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako je osječko-baranjska županija po ulaganjima u infrastrukturu među vodećima u zemlji. Projekt je vrijedan 93 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz EU fondova.

- U samoj izvedbi projekta Grad Osijek koji je pripremio projekt, izradio projektnu dokumentaciju, provodi projekt na terenu, je osigurao 100 postotno financiranje. Čestitam gradonačelniku. Ovaj projekt, kao i projekt rotora u Zagrebu koji smo prije nekoliko godina financirali, rješava usko grlo, tu crnu točku na samom ulazu u grad. Sigurno da će s aspekta sigurnosti i funkcionalnosti prometa, ovaj projekt puno doprinijeti - rekao je ministar.

Župan Ivan Anušić naveo je da projekt obuhvaća izgradnju podvožnjaka duljine 509 metara, cestovnog mosta duljine 27 metara i željezničkog mosta duljine 21 metar te priključnih prometnica s pratećom infrastrukturom, koja uključuje pješačke i biciklisitčke staze, javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je da je to projekt kojeg su čekale generacije Osječana, a izgradnjom tog podvožnjaka riješava se najveći prometni čep u Osijeku i mijenja vizura ulaska u grad.

- Krajem iduće godine podvožnjak će biti gotov, pa će biti riješen dosadašnji problem najprometnije ulazne ceste u Osijek, kojom je dnevno prolazilo više od 20 tisuća vozila, i gdje su, zbog prolaska vlakova, bili česti zastoji i prometni čepovi -  rekao je Radić.

Pročitano 82 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija