NAJNOVIJE
Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su jutros u 6,01 sati zaprimili dojavu o prometnoj nesreći u Privlaci.

- Dolaskom na mjesto događaja prometne nesreće, liječnik hitne medicinske pomoći je policijskim službenicima konstatirao kako je vozač osobnog automobila preminuo. Na mjesto događaja izašla je i zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima te pripadnici DVD Privlaka. U tijeku je očevid, nakon čega ćemo detaljnije izvijestiti o okolnostima prometne nesreće - stoji u priopćenju Pu vukovarsko-srijemske. 

(Subota, 30 Rujan 2023 09:51)
Nastavlja se projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata vlakom

Vukovarsko-srijemska županija od 1. listopada 2023. do 31. prosinca 2024. u cijelom će iznosu sufinancirati prijevoz vlakom redovnim studentima koji imaju prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćeno je iz županijske uprave.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:26)
Čelnici Grada u obilasku uspješnih tvrtki

Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je sa suradnicima tekstilnu tvrtku Laba d.o.o. koja u Vukovaru posluje već 20 godina.

(Petak, 29 Rujan 2023 15:02)
Povodom Svjetskog dana srca u Osijeku predstavljen projekt Provjerite ritam svog srca - EKG u ljekarni

Svjetski je dan srca, 29 rujna, koji je Svjetska kardiološka federacija utemeljila 2000. godine u cilju informiranja i podizanja svijesti ljudi širom svijeta o kardiovaskularnim bolestima kao vodećim uzrocima pobola i smrtnosti. Riječ je o skupini bolesti koje zahvaćaju srce i/ili krvne žile. U Osijeku je ovim povodom održano predsavljanje projekta Provjerite ritam svog srca – EKG u ljekarni, a u organizaciji Ljekarni srce – Ljekarni Osječko-baranjske županije. Kroz projekt se građanima u Centralnoj ljekarni Osijek i ljekarni Mursa nudi besplatna usluga provjere EKG-a srca s očitanjem, a u planu je i nekoliko novih lokacija, priopćeno je iz Osječko-baranjske županije.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:32)
Restauriran mural posvećen hrvatskim majkama

Restauriran je mural u Vukovaru koji para srca i čija slika ostaje urezana u mislima svakome tko prođe njegovim putem, a na inicijativu Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, izvijestili su iz Gradske uprave.

Na muralu se nalazi Janja Brdar, majka pripadnika HOS-a Ivana Brdara koji je poginuo na Sajmištu 12. listopada 1991. godine.

Na njegovoj ekshumaciji 1998. godine nastala je fotografija njegove tužne i neutješne majke, koja je postala inspiracija murala. Mural je restauiraro sam njegov autor, umjetnik i slikar Mario Matković.

(Petak, 29 Rujan 2023 13:04)
Gradonačelnik Penava uputio čestitku povodom Dana policije

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uputio je čestitku povodom Dana policije na svojoj facebook stranici.

(Petak, 29 Rujan 2023 12:15)
Policija otkrila počinjitelja koji je ukrao novac iz obiteljske kuće u Mirkovcima

Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci dovršili su kriminalističko istraživanje krađe novca iz obiteljske kuće u Mirkovcima počinjene 12.rujna.

- Istraživanjem je utvrđena sumnja kako je počinitelj krađe 43-godišnjak iz Mirkovaca. U njegovu je domu jučer, 28. rujna, temeljem sudskog naloga, obavljena pretraga, kojom je pronađen i oduzet gotovo sav novac koji je 12. rujna otuđio 60-godišnjaku. Novac je vraćen vlasniku, a protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

 

(Petak, 29 Rujan 2023 11:46)

Fišijada i Sajam tradicijskih proizvoda

Kuhanje fiša Kuhanje fiša Foto: Sandra Grgić

U sklopu manifestacije DUNAV FEST VUKOVAR 2022. građani i posjetitelji šetnice uz Dunav tijekom cijeloga poslijepodneva imali su priliku uživati u raznovrsnom programu. 

Već tradicionalno održana je fišijada na koju se ove godine, prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prijavio rekordan broj ekipa.

- Ove godine obilježavamo međunarodni dan Dunava dvodnevnom manifestacijom pod nazivom DUNAV FEST VUKOVAR 2022. uz program koji je već u petak okupio mnogobrojne goste i posjetitelje. Danas, u subotu, nastavili smo s raznovrsnim programom. Uz brojne druge programe održana je i tradicionalna fišijada na koju se ove godine prijavio rekordan broj ekipa, njih 23 iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Osim natjecateljskog kuhanja fiša, Zajednica športsko ribolovnih udruga Vukovar kuhala je za sve posjetitelje fiš koji se prodavao po cijeni od 10 kuna koje će ići u humanitarne svrhe Crvenog križa - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Sajam tradicijskih proizvoda Sandra Grgić 2022Sajam tradicijskih proizvoda

Uz natjecanje u kuhanju fiša, na šetnici uz Dunav održan je i Sajam tradicijskih proizvoda čiji je cilj građanima omogućiti kupnju domaćih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama, a isto tako, pomoći malim proizvođačima u promociji i plasmanu njihovih proizvoda.

- Na 13 štandova naša su obiteljska poljoprivredna gospodarstva izlagala svoje proizvode poput meda, likera, proizvoda od aronije i lavande i drugo - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te pojasnila kako kod svake organizacije manifestacija nastoje organizirati i sajam na koji se svake godine rado odazivaju već stalni izlagači.

Paralelno uz održavanje fišijade održano je i natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Natjecanje fišijada Sandra Grgić 2022 Dodjela pehara natjecateljima fišijade 

Svim sudionicima fišijade i natjecanja u lovu ribe udicom na plovak dodijeljene su zahvalnice, a za prva tri mjesta gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uručio je i pehare. 

- Vukovar je jedini grad, uz Ilok, na Dunavu koji godinama pristupom Uprave Grada Vukovara i Turističke zajednice teži povezati Vukovarce s Dunavnom i to je nešto što me veseli. Radujem se velikoj posjećenosti ove manifestacije i vjerujem kako su naši sugrađani, ali i svi posjetitelji uživali u ovoj dunavskoj, ali i slavonsko – srijemskoj priči – naglasio Penava nakon proglašenja pobjednika natjecanja u kuhanju fiša i lovu ribe udicom na plovak.

Nakon cjelodnevnog bogatog programa uslijedio je i koncert Luke Nižetića.

Pročitano 344 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija