NAJNOVIJE
Uzrok požara je pregrijani produžni kabl

Uzrok požara u obiteljskoj kući u Fruškogorskoj ulici u osječkoj Retfali tehnički je kvar, odnosno pregrijavanje produžnoga kabla, izjavila je Dijana Ljubas, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 15:02)
Najbolje za najbolje

Najbolje za najbolje projekt je kojega provode osječka gradska uprava, Osijek Software City i osječko Sveučilište, a kroz koji će se studenticama i studentima Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Medicinskog fakulteta, Informatologije te Odjela za matematiku i fiziku omogućiti stipendiranje.

Ova će se stipendija, za razliku od ostalih, dodjeljivati već početkom studiranja što znači da će unutar pet godina studiranja dobitnica ili dobitnik stipendije do kraja studija dobiti ukupno 27 tisuća eura. 

Uz stipendiju student može raditi i preko studentskog ugovora za tvrtku od koje prima stipendiju što bi moglo dodatno dobro doći financijski, ali i iskustvom po završetku studiranja. Po završetku studija tvrtka koja je stipendirala studenta, studentici ili studentu ponudit će i radno mjesto.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin govoreći o projektu rekao je kako je to jedinstven pilot-projekt kojemu je cilj tržišno orijentiranom stipendijom povezati poduzetnike i studentice i studente. Kako je pojasnio, gradski dio stipendije iznosi 300 eura mjesečno, a tvrtke trebaju dati još najmanje 150 eura. 

- Radi se o jednoj novoj vrsti stipendije jer je riječ o odnosu studenata i njihovih budućih poslodavaca. Ovim smo projektom htjeli povećati atraktivnost studiranja u gradu Osijeku i privući maturante iz grada Osijeka, šireg područja grada Osijeka, ali i izvan granica Republike Hrvatske. Uvjet prijave za ovaj način stipendiranja nije hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u gradu Osijeku tako da se prijaviti svi mogu. Prvi način povećanja atraktivnosti je iznos stipendiranja koji je najmanje 450 eura mjesečno svih 12 mjeseci u jednoj godini, a drugi je taj što se ova stipendija studentici ili studentu isplaćuje već od prve godine – pojasnio je Vulin.

Na mrežnoj stranici www.najzanaj.osijek.hr može se prijavljivati za stipendije, odnosno za postupak kojim tvrtke odabiru studente. Nakon što tvrtka odabere studenticu ili studenta, ona ili on s pismom namjere odlaze u osječku gradsku upravu ostvariti svoja prava na stipendiju.

- Javni poziv za stipendiranje otvoren je 25. srpnja i traje godinu dana. Ove je godine ovo pilot projekt za kojega smo u proračunu osigurali sredstva za 66 stipendija, a siguran sam da će sljedeće godine biti i više. S ovim projektom ćemo nastaviti i dalje jer na njega gledamo, ne kao klasično stipendiranje, već potporu gospodarstvu jer smo svjesni činjenice da nam u određenim sektorima iz godine u godinu sve više nedostaje radne snage – naglasio je Vulin.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 13:31)
U Vukovaru se do 12.kolovoza održava Kino pod zvijezdama

Hrvatski dom Vukovar i ove godine organizirao je Kino pod zvijezdama, a traje od 8.-12. kolovoza 2022. 

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 12:51)
Raste broj zaraženih virusom SARS-CoV-2

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 1872 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 12 osoba. Broj aktivnih slučajeva zaraze je 7710. Među njima je 607 pacijenata na bolničkome liječenju, a na respiratoru su 22. U samoizolaciji se nalazi 3591 osoba.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 11:57)
Jučer evidentirana dva požara - na silosu u Otoku i na farmi u Ivankovu

Jučer su na području naše policijske uprave zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 09:32)
Učenik Vladimir Grubić drugi na Sportskim igrama mladih

Učenik trećeg razreda osnovne škole Nikola Tesla iz Mirkovaca Vladimir Grubić zauzeo je drugo mjesto na Sportskim igrama mladih u Rijeci, u disciplini 60 metara sprint.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:09)
Policajci educirali radnike u turizmu

Na poziv Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske održali su u Vinkovcima edukaciju za turističke djelatnike, predstavnike ugostiteljskih objekata za smještaj odnosno kuća za odmor i turističkih zajednica.

(Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:07)

Fišijada i Sajam tradicijskih proizvoda

Kuhanje fiša Kuhanje fiša Foto: Sandra Grgić

U sklopu manifestacije DUNAV FEST VUKOVAR 2022. građani i posjetitelji šetnice uz Dunav tijekom cijeloga poslijepodneva imali su priliku uživati u raznovrsnom programu. 

Već tradicionalno održana je fišijada na koju se ove godine, prema riječima direktorice Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prijavio rekordan broj ekipa.

- Ove godine obilježavamo međunarodni dan Dunava dvodnevnom manifestacijom pod nazivom DUNAV FEST VUKOVAR 2022. uz program koji je već u petak okupio mnogobrojne goste i posjetitelje. Danas, u subotu, nastavili smo s raznovrsnim programom. Uz brojne druge programe održana je i tradicionalna fišijada na koju se ove godine prijavio rekordan broj ekipa, njih 23 iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Osim natjecateljskog kuhanja fiša, Zajednica športsko ribolovnih udruga Vukovar kuhala je za sve posjetitelje fiš koji se prodavao po cijeni od 10 kuna koje će ići u humanitarne svrhe Crvenog križa - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Sajam tradicijskih proizvoda Sandra Grgić 2022Sajam tradicijskih proizvoda

Uz natjecanje u kuhanju fiša, na šetnici uz Dunav održan je i Sajam tradicijskih proizvoda čiji je cilj građanima omogućiti kupnju domaćih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama, a isto tako, pomoći malim proizvođačima u promociji i plasmanu njihovih proizvoda.

- Na 13 štandova naša su obiteljska poljoprivredna gospodarstva izlagala svoje proizvode poput meda, likera, proizvoda od aronije i lavande i drugo - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te pojasnila kako kod svake organizacije manifestacija nastoje organizirati i sajam na koji se svake godine rado odazivaju već stalni izlagači.

Paralelno uz održavanje fišijade održano je i natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Natjecanje fišijada Sandra Grgić 2022 Dodjela pehara natjecateljima fišijade 

Svim sudionicima fišijade i natjecanja u lovu ribe udicom na plovak dodijeljene su zahvalnice, a za prva tri mjesta gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uručio je i pehare. 

- Vukovar je jedini grad, uz Ilok, na Dunavu koji godinama pristupom Uprave Grada Vukovara i Turističke zajednice teži povezati Vukovarce s Dunavnom i to je nešto što me veseli. Radujem se velikoj posjećenosti ove manifestacije i vjerujem kako su naši sugrađani, ali i svi posjetitelji uživali u ovoj dunavskoj, ali i slavonsko – srijemskoj priči – naglasio Penava nakon proglašenja pobjednika natjecanja u kuhanju fiša i lovu ribe udicom na plovak.

Nakon cjelodnevnog bogatog programa uslijedio je i koncert Luke Nižetića.

Pročitano 140 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija