NAJNOVIJE
Ukrajinskim filmom Vizija leptira svečano otvoren 16.VFF

Projekcijom mađarskog kratkog igranog filma Eger, 1552 i ukrajinskog dugometražnog Vizija leptira u našem je gradu večeras svečano otvoren 16.Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 22:45)
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)

Besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce

Predstavljanje besplatnog ljetovanja vukovarskih osnovnoškolaca Predstavljanje besplatnog ljetovanja vukovarskih osnovnoškolaca Foto: Sandra Grgić

S namjerom da potakne izvrsnost te nagradi odlične i osobito marljive učenike, Grad Vukovar i ove godine organizira besplatna ljetovanja za vukovarske osnovnoškolce.

Na besplatno ljetovanje, na četiri lokacije, ići će 187 vukovarskih osnovnoškolaca u pratnji 19 voditelja.

Prvih 28 učenika, oni koji su bili najuspješniji tijekom protekle školske godine, 25. lipnja ide na krstarenje Jadranom dok njih 18 kreće 27. lipnja na Korčulu.

Na temu besplatnog ljetovanja vukovarskih osnovnoškolaca gradonačelnik grada Vukovara sa suradnicima održao je konferenciju za medije na kojoj je istaknuo kako se projekt besplatnog ljetovanja u Gradu Vukovaru provodi već dugi niz godina.

- Ove godine u organizaciji Grada Vukovara i naših partnera 187 vukovarske djece ide put Jadrana. U prvoj grupi, koja ide na krstarenje Jadranom, riječ je o nadarenim učenicima koji su sudjelovali i predstavljali svoje škole i Grad Vukovar na razno raznim natjecanjima. Oni odlaze na zasluženi i nagradni odmor. Želim se zahvaliti svim partnerima koji uz Grad Vukovar sudjeluju u ovom projektu, a riječ je o Turističkoj agenciji Katarina Line iz Opatije, Gradu Korčula, Lječilištu Veli Lošinj i Primorsko-goranskoj županiji te Općini Dugopolje. Djeci želim lijep provod, nezaboravne praznike, sretan odlazak, ali i povratak u grad Vukovar s lijepim uspomenama – rekao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš naglasio je kako je besplatno ljetovanje vid nagrade za najuspješnije učenike grada Vukovara.

- Mi smo od svake škole zatražili da predlože učenike koji su se istaknuli ponašanjem i uspjehom u protekloj akademskoj godini. Učenicima su u sklopu ljetovanja osigurani puni pansioni, ulaznice za nacionalne parkove i drugo – rekao je Paloš te pojasnio kako prva grupa od 28 ide na krstarenje Jadranom od 25. lipnja do 02. srpnja, na Korčulu se ide od 27. lipnja do 4. srpnja.

- Nakon prve dvije grupe slijedi ljetovanje u Lječilištu Veli Lošinj, za dvije grupe po 47 učenika, i to od 9. srpnja do 16. srpnja i od 16. srpnja do 23. srpnja te na koncu u kolovozu, zahvaljujući Općini Dugopolje organizirano je ljetovanje na Čiovu za 47 učenika u terminu od 02. do 08. kolovoza – zaključio je Paloš.

Pročitano 83 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija