Ispiši ovu stranicu

Dan otvorenih vrata u vojarni “204. brigade HV” u Vukovaru

Vojarna 204. brigade HV Vojarna 204. brigade HV Foto: Valerija Lozančić

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnice ustrojavanja HV-a, za građane su diljem Hrvatske u vojarnama organizirani Dani otvorenih vrata. Posjetitelji će u vremenu od 9:00 do 15:00 sati moći razgledati izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opremu postrojbi Hrvatske vojske. Izloženo će biti pješačko naoružanje, borbena oklopna vozila, naoružanje i druga oprema koju koriste pripadnici Hrvatske vojske.

 razminiranje vojska Valerija Lozančić

U vojarni “204. brigade HV” u Vukovaru prikazan je dio inženjerijskih sredstava i protupješačkog naoružanja te zaštitne i ostale opreme koja se koristi u Hrvatskoj vojsci s posebnim naglaskom na opasnosti od mina i postupak razminiranja.

 Vojska vozilo Valerija Lozančić

-Cilj Dana otvorenih vrata je civilnom pučanstvu približiti Hrvatsku vojsku, odnosno pokazati građanima što hrvatska vojska radi i na koje im sve načine možemo pomoći, osim vojnim djelovanjem. Tako, primjerice, pomažemo prigodom potresa, poplava, požara i svih ostalih ugroza i potreba - rekao je bojnik Josip Bodalec, voditelj Pododsjeka S-3 Inženjerijske bojne - Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR), dodajući kako su na Danima otvorenih vrata angažirani najkompetentniji vojnici koji će građanima prezentirati znanje iz svoga područja i informirati ih kako postupiti ako naiđu na neko od minsko-eksplozivnih sredstava i naoružanja.

 -Hrvatska vojska radi kako na usavršavanju ljudstva tako i tehnike, svakim danom sve smo bolji i opremljeniji što je naš, a ujedno i cilj NATO-a – poručio je Bodalec.

 Hrvatska vojska Valerija Lozančić

Pročitano 630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić