Ispiši ovu stranicu

Financijska potpora za 45 udruga

Središte Vinkovaca Središte Vinkovaca Foto: HRV/Sandra Grgić

Grad Vinkovci i u 2022. godini podupire rad udruga kojima je cilj humanitarno djelovanje i zaštita zdravlja građana te onih koje su stalna potpora braniteljima, njihovim obiteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

S predstavnicima 45 udruga potpisali su ugovore o dodjeli financijskih potpora njihovim programima i projektima u ukupnoj vrijednosti od 641 tisuću kuna, a kako bi mogli nastaviti s radom za opće dobro.

Pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andreja Vinković objasnila je ovom prigodom kako su se prijavljivali projekti i aktivnosti koje se odnose na brigu o osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom i žrtvama obiteljskog nasilja, djecu i mlade te socijalno ugrožene obitelji i pojedince.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić istaknuo je kako su udruge usmjerene prema ljudima, građanima.

- Udruge iznimnmo puno doprinose zajednici i zato mi je uvijek drago kada im možemo pomoći. Od brige za osobe starije životne dobi, aktivnosti za djecu i mlade, rada na očuvanju zdravlja naših sugrađana pa do udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje rade ne samo na očuvanju sjećanja i istine nego i pomoći svojim članovima, jasno je koliko su svi oni važni za naš grad - rekao je Bosančić.

Zoran Marunček, predsjednik Udruge veterana 5. gardijske brigade Sokolovi rekao je kako se udruge danas sve teže financiraju te da nema ovakvih potpora teško bi opstali.

-Sredstva uglavnom usmjeravamo na radionice psihosocijalne pomoći braniteljima, putovanja za obljetnice iz Domovinskog rata, razne svečanosti i obilježavanja, polaganja vijenaca i druge aktivnosti koje prate braniteljsku populaciju – pojasnio je Marunček.

Pročitano 457 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI