Ispiši ovu stranicu

FERIT proslavio 44. rođendan

Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća Svečana sjednica Fakultetskoga vijeća OBŽ

Povodom 44. godišnjice Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća.

Dekan Tomislav Matić naglasio je kako im je u radu osobito važna suradnja s gospodarstvenicima.

- Svjedoci smo razvoja IT sektora u Osijeku pri čemu nam je čast i izrazita odgovornost biti dio tog ekosustava koji ćemo i u budućnosti nastojati unaprijediti. U ovom trenutku imamo po dva studijska programa na preddiplomskoj razini, sveučilišna i dva stručna, tri diplomska i jedan doktorski studijski program. Kontinuirano radimo na unaprjeđenju studijskih programa pa smo tako ove godine sudjelovali u izradi prijedloga standarda zanimanja i kvalifikacija za studijske programe iz područja elektrotehnike, a slijedi nam daljnji razvoj studijskih programa iz područja računarstva, automobilskog računarstva i komunikacija – rekao je dekan.

Na fakultetu trenutno studira 1700 studenata, a gotovo svi se zapošljavaju odmah nakon završetka studija jer oni tijekom školovanja odrađuju stručne prakse u tvrtkama te već uspostavljaju prve kontakte s potencijalnim poslodavcima.

Fakultetu je obljetnicu čestitao zamjenik župana Josip Miletić.

- Kao sastavnica Sveučilišta J.J. Strossmayera možemo reći da je FERIT njegova perjanica, odnosno ustanova koja provodi brojne kvalitetne projekte i okuplja vrhunske znanstvenike. Razvoj IT sektora u Osijeku i na istoku Slavonije zasigurno ne bi bio moguć bez kvalitetne podrške akademske zajednice, a FERIT to svakako jest, s obzirom na snažnu suradnju koju imaju s gospodarskim subjektima – kazao je Miletić.

Rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac istaknuo je kako je FERIT jedan od stožernih fakulteta toga sveučilišta te da je važna spona transfera znanosti i tehnologije sa sveučilišta na gospodarstvo.

 

Pročitano 351 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun