NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Učenici sudjelovali u volonterskoj akciji

Učenici sudjelovali u volonterskoj akciji Foto: Anđelka Pejić

U okviru nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira”, koja se pod sloganom „Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost održava u razdoblju od 11. do 14. svibnja, volonteri PRONI centra za socijalno podučavanje organizirali su volontersku akciju u Srednjoj strukovnoj školi Marka Babića.

S učenicima škole u dvorištu su napravili uzdignute gredice u koje će saditi začinsko bilje za potrebe školske kuhinje te jednu gredicu u kojoj se planira sađenje lavande. Izradili su i komposter u kojemu će zbrinjavati bio otpad iz školske kuhinje.

Prije ove faze projekta, učenici su prošli obrazovni program u trajanju od pet mjeseci u okviru kojeg su povećali razinu svijesti o ekologiji i održivom razvoju.
-Cilj akcije je podići razinu svijesti o ekologiji, održivom razvoju te važnosti kompostiranja, kao i potaknuti učenike i nastavno osoblje na volonterske aktivnosti i razvoj volonterstva u zajednici – rekao je voditelj volonterskog kluba Goran Jelenić dodajući kako se manifestaciji Hrvatska volontira sa svojim osmišljenim akcijama s područja grada Vukovara odazvalo još 6 organizacija/ustanova.
- Na području Vukovara i okolice planira se još nekoliko volonterskih akcija u kojima, između ostalih, sudjeluju Udruge Vukovarski leptirići i Tko se boji sutra još? te Udruga žena Vukovar, Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, OŠ Nikole Andrića kao i Koalicija za rad s psihotraumom i mir Vukovar

Dragana Samardžija iz PRONI centra, profesorica u Srednjoj školi Marka Babića predstavila je projekt „Putevima ekološke renesanse” u okviru kojega je održana ova volonterska akcija na kojoj su sudjelovali i učenici Tehničke škole Nikole Tesle.

 

 

Pročitano 68 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija