Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

OŠ Josipa Matoša proslavila svoj dan

OŠ Josipa Matoša proslavila svoj dan FOTO: Osnovna škola Josipa Matoša/Facebook

Jedina samostalna škola za učenike s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju u našoj županiji proslavila je svoj dan, a učenici Osnovne škole Josipa Matoša sudjelovali su u brojnim aktivnostima.

Osnovnu školu Josipa Matoša u Vukovaru pohađaju djeca s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju, a škola surađuje s različitim udrugama i organizacijama u cijeloj Hrvatskoj, ali i inozemstvu koje rade s djecom i mladima s teškoćama i na taj način se osigurava dodatna kvaliteta obrazovanja. Roditelji za školu imaju samo riječi hvale, a kažu i kako ustanova pomaže u integraciji djece u društvo.

Ravnateljica škole Mirela Szabo istaknula je kako školu pohađaju učenici od 7 do 21 godine.
- Školsku godinu započeli smo s 58 učenika, a tijekom godine povećali smo se na 61. Škola smo koja učenika prima cijele godine, u bilo kojem trenutku mogu doći k nama ukoliko imaju teškoće. Povećan je broj djece s autizmom, a generalno je sve više „teže” djece – rekla je Szabo te dodala kako su Dan škole obilježili na zabavan i kreativan način brojnim radionicama poput izrade svijeća, sapuna, sportskim igrama, domaćinstvom i drugim.

RADIONICE IZRADE SVIJEĆA

U sklopu programa obilježavanja Dana škole roditeljima su dodijeljene Potvrde o završenoj edukaciji izrade svijeća kao i setovi opreme za izradu kako bi naučeno mogli primjenjivati i kod kuće. Edukacija i oprema osigurana je u sklopu europskog projekta kojeg provodi škola, a vrijednost edukacije po roditelju je iznosila oko tisuću eura, jednako kao i vrijednost jednog seta. Projekt je međunarodnog karaktera te u njemu sudjeluju ustanove iz Bosne i Hercegovine te Crne gore. Dan škole proslavljen je, osim radionicama za djecu i roditelje, i sudjelovanjem volontera iz Španjolske i Portugala u aktivnostima te prigodnim programom.

Pročitano 381 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI