NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

OŠ Josipa Matoša proslavila svoj dan

OŠ Josipa Matoša proslavila svoj dan FOTO: Osnovna škola Josipa Matoša/Facebook

Jedina samostalna škola za učenike s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju u našoj županiji proslavila je svoj dan, a učenici Osnovne škole Josipa Matoša sudjelovali su u brojnim aktivnostima.

Osnovnu školu Josipa Matoša u Vukovaru pohađaju djeca s posebnim potrebama – teškoćama u razvoju, a škola surađuje s različitim udrugama i organizacijama u cijeloj Hrvatskoj, ali i inozemstvu koje rade s djecom i mladima s teškoćama i na taj način se osigurava dodatna kvaliteta obrazovanja. Roditelji za školu imaju samo riječi hvale, a kažu i kako ustanova pomaže u integraciji djece u društvo.

Ravnateljica škole Mirela Szabo istaknula je kako školu pohađaju učenici od 7 do 21 godine.
- Školsku godinu započeli smo s 58 učenika, a tijekom godine povećali smo se na 61. Škola smo koja učenika prima cijele godine, u bilo kojem trenutku mogu doći k nama ukoliko imaju teškoće. Povećan je broj djece s autizmom, a generalno je sve više „teže” djece – rekla je Szabo te dodala kako su Dan škole obilježili na zabavan i kreativan način brojnim radionicama poput izrade svijeća, sapuna, sportskim igrama, domaćinstvom i drugim.

RADIONICE IZRADE SVIJEĆA

U sklopu programa obilježavanja Dana škole roditeljima su dodijeljene Potvrde o završenoj edukaciji izrade svijeća kao i setovi opreme za izradu kako bi naučeno mogli primjenjivati i kod kuće. Edukacija i oprema osigurana je u sklopu europskog projekta kojeg provodi škola, a vrijednost edukacije po roditelju je iznosila oko tisuću eura, jednako kao i vrijednost jednog seta. Projekt je međunarodnog karaktera te u njemu sudjeluju ustanove iz Bosne i Hercegovine te Crne gore. Dan škole proslavljen je, osim radionicama za djecu i roditelje, i sudjelovanjem volontera iz Španjolske i Portugala u aktivnostima te prigodnim programom.

Pročitano 60 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija