NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Prosvjedi diljem zemlje, rasprava o pobačaju u Saboru trajala do jutra

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Diljem zemlje održani su prosvjedi u znak podrške Mireli Čavajdi, ali i drugim ženama kojima su uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi. Prosvjednici zahtjevaju jamstvo legalnog, dostupnog i sigurnog prekida trudnoće u Hrvatskoj. Na tu temu vodila se i rasprava u Saboru.

U saborskim klupama vodila se žustra rasprava o SDP-ovom prijedlogu Zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće, a koja je trajala do četiri sata ujutro. Oporba nije bila ujedinjena po tom pitanju, a vladajući su sjednicu napustili i ranije.

Sabina Glasovac (SDP) naglasila je kako i „vrapci na grani” znaju kako se postojeći zakon ne provodi u praksi i za to je okrivila trenutnu Vladu. Stipo Mlinarić (DP) usporedio je pobačaj sa četničkim ubijanjem nerođene djece u Domovinskom ratu pitajući koja je razlika između države koja to radi legalno i četnika koji je napravio stravičan zločin, na što mu je Peđa Grbin odgovorio kako se ne može povući paralela ratnog zločina sa Zakonom kojeg je donio Ustavni sud.

Zakonu se usprotivio i nezavisni Hrvoje Zekanović.
- Ajmo mi donijeti zakon da se djeca mogu ubijati do 40 tjedna trudnoće. Pa čak i kad žena rodi, ajmo ostaviti jedno pola godine da se roditelji odluče hoće li dijete ubiti ili ne. Ovakve zakone koje vi zagovarate jedini je donosio Adolf Hitler. To su bili rasni zakoni kada se davalo sustavu i društvu mogućnost da se oduzima drugome život' – rekao je Zekanović. Prijedlogu se protivila i Marija Selak Raspudić iz Kluba MOST-a, koja ga je okarakterizirala nestručnim.

Danas u podne na rasporedu je glasanje o spomenutom prijedlogu zakona, ali i o prijedlogu uvođenja eura kao službene valute te o oporbenom prijedlogu raspuštanja Sabora.

Pročitano 56 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija