NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

Španjolski veleposlanik: Vukovar ima turističke potencijale kao Dubrovnik

Radni sastanak sa županom Dekanićem Radni sastanak sa županom Dekanićem Milan Paun

Veleposlanik Kraljevine Španjolske Nj. E. Juan Gonazalez - Barba Pera nastupni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji počeo je sastankom sa županom Damirom Dekanićem u palači Srijem u Vukovaru.

Bilo je riječi o mogućnostima suradnje, a razmijenjena su iskustava na područjima poljoprivredne proizvodnje, kulture i turizma.

- Španjolska je ogromna zemlja s razvijenim gospodarstvom, a ono po čemu je zanimljiva jest njen novčarski sektor - istaknuo je Dekanić.

Pojasnio je kako smatra da Vukovarsko-srijemska županije može biti porezna oaza - mjesto u kome bi novac cirkulirao te onda većim dijelom i ostao ovdje.

- Ono, za čime svi mi na ovom području žudimo, jesu investicije i investitori, a jasno je kako imamo puno neiskorištenih potencijala. Jedan od njih je zasigurno turistička ponuda kroz našu bogatu povijest, muzeje, ali i prezentacija prirodnih ljepota - poručio je Dekanić.

Dodao je i kako smatra da se do sada nije dovoljno radilo na tome pa je stoga to jedna od bitnih odrednica njegovog programa.

Veleposlanik Barba Pera je rekao kako je dan proveo u Vukovaru povodom otvorenja izložbe u Državnom arhivu Vukovar koja govori o pet stoljeća od kada je svijet prvi put oplovljen.

- Posjetio sam i Muzej vučedolske kulture i smatram da povijest, koju ovaj kraj ima, uz dobru promidžbu, Vukovar može dovesti na poziciju top turističke destinacije za kakvu danas u svijetu slovi Dubrovnik – poručio je veleposlanik.

Pročitano 69 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija