NAJNOVIJE
Podignuta kaznena prijava za ratni zločin u Bilju 1991.

Podignuta je kaznena prijava i poduzete su mjere traganja za dvojicom muškaraca osumnjičenih za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika 1991. godine u Bilju, priopćila je PU osječko-baranjska, prenosi HINA. 

(Subota, 27 Srpanj 2024 15:40)
Dvoje ozlijeđenih u Vrbanji, muškarac preminuo, žena u bolnici, policija istražuje što se dogodilo
Iz vukovarsko-srijemske policije izvijestili su o dvije ozlijeđene osobe u Vrbanji.
(Subota, 27 Srpanj 2024 15:24)
Ronioci u akciji čišćenja Dunava

U Vukovaru se održava ekološka ronilačka akcija čišćenja dijela korita rijeke Dunav pod nazivom „Vukovar 2024.”, u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti „Vukovar“. Akciji su se odazvali brojni ronilački klubovi iz cijele Hrvatske, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

(Subota, 27 Srpanj 2024 12:09)
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)

U Vukovaru je u tijeku VII. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEl 2022.

U Vukovaru je u tijeku VII. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEl 2022. Foto: Valerija Lozančić

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva države Izrael Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru s partnerima je organiziralo VII. međunarodnu znanstveno-stručnu studentsku konferenciju SKEl 2022. „Visoko obrazovanje u vrijeme pandemije“.

Glavna tema ove konferencije na kojoj sudjeluju studenti ekonomije i informatike iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije je visoko obrazovanje u vrijeme pandemije, a govori se o menadžmentu i poduzetništvu, marketingu, trgovini, informatici, pravu, ekonomiji i financijama, digitalizaciji te biomedicini i zdravstvu.

-Sveučilište Vitez Travnik pokrenulo je prvu konferenciju, a potom su mu se priključili i fakulteti iz regije - BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Ovim konferencijama želimo pokazati da studenti naših institucija mogu biti ravnopravni studentima svih ostalih sveučilišta i fakulteta ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji – rekao je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić dodajući kako se vukovarsko veleučilište konferencijama priključilo na samome početku te od tada konstantno unaprjeđuju suradnju.

Nakon svečanosti otvorenja u Dvorcu Eltz i plenarnog predavanja dr. sc. Nir Tsuka „Jezik inovacije - poruke iz Izraela na Veleučilištu Lavoslava Ružičke održat će se konferencijske radne sesije.

- Nir Tsuk je izniman izraelski stručnjak koji u proteklih tjedan dana drži predavanja po Hrvatskoj o inovativnim metodama i inovativnom poduzetništvu, a našim će studentima govoriti o tome kako uspjeti u životu – rekao je Sudarić.

Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta Poslovne ekonomije iz Viteza rekla je kako je inicijativa za ovom konferencijom proistekla iz potrebe studenata da se bave znanstveno-istraživačkim radom. Malči Grivec, dekanica Fakulteta za ekonomiju i informatiku u Novom Mestu rekla je kako je to jedinstvena prilika da se znanje studenata iz različitih država okupi na jednome mjestu.

Konferenciji je ispred Grada Vukovara nazočio pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, a vukovarsko-srijemske županije pročelnica UO za obrazovanje i drupštvene djelatnosti Jadranka Mustapić Karlić.

Domaćin konferencije je Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a partneri su Sveučilište/Univerzitet VITEZ Travnik, Bosna i Hercegovina, Visoka škola modernog biznisa – MBS, Republika Srbija, Univerza v Novem Mestu, Republika Slovenija, BLC Banja Luka College, Banja Luka, Bosna i Hercegovina i Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Bosna i Hercegovina.

Pročitano 432 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija