NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

U Vukovaru je u tijeku VII. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEl 2022.

U Vukovaru je u tijeku VII. međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEl 2022. Foto: Valerija Lozančić

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva države Izrael Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru s partnerima je organiziralo VII. međunarodnu znanstveno-stručnu studentsku konferenciju SKEl 2022. „Visoko obrazovanje u vrijeme pandemije“.

Glavna tema ove konferencije na kojoj sudjeluju studenti ekonomije i informatike iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije je visoko obrazovanje u vrijeme pandemije, a govori se o menadžmentu i poduzetništvu, marketingu, trgovini, informatici, pravu, ekonomiji i financijama, digitalizaciji te biomedicini i zdravstvu.

-Sveučilište Vitez Travnik pokrenulo je prvu konferenciju, a potom su mu se priključili i fakulteti iz regije - BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Ovim konferencijama želimo pokazati da studenti naših institucija mogu biti ravnopravni studentima svih ostalih sveučilišta i fakulteta ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji – rekao je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić dodajući kako se vukovarsko veleučilište konferencijama priključilo na samome početku te od tada konstantno unaprjeđuju suradnju.

Nakon svečanosti otvorenja u Dvorcu Eltz i plenarnog predavanja dr. sc. Nir Tsuka „Jezik inovacije - poruke iz Izraela na Veleučilištu Lavoslava Ružičke održat će se konferencijske radne sesije.

- Nir Tsuk je izniman izraelski stručnjak koji u proteklih tjedan dana drži predavanja po Hrvatskoj o inovativnim metodama i inovativnom poduzetništvu, a našim će studentima govoriti o tome kako uspjeti u životu – rekao je Sudarić.

Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta Poslovne ekonomije iz Viteza rekla je kako je inicijativa za ovom konferencijom proistekla iz potrebe studenata da se bave znanstveno-istraživačkim radom. Malči Grivec, dekanica Fakulteta za ekonomiju i informatiku u Novom Mestu rekla je kako je to jedinstvena prilika da se znanje studenata iz različitih država okupi na jednome mjestu.

Konferenciji je ispred Grada Vukovara nazočio pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, a vukovarsko-srijemske županije pročelnica UO za obrazovanje i drupštvene djelatnosti Jadranka Mustapić Karlić.

Domaćin konferencije je Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a partneri su Sveučilište/Univerzitet VITEZ Travnik, Bosna i Hercegovina, Visoka škola modernog biznisa – MBS, Republika Srbija, Univerza v Novem Mestu, Republika Slovenija, BLC Banja Luka College, Banja Luka, Bosna i Hercegovina i Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Bosna i Hercegovina.

Pročitano 75 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija