NAJNOVIJE
U Andrijaševcima pronađena mrtva ženska osoba

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je u 15,35 sati telefonsku dojavu da je u području Andrijaševaca pronađena mrtva ženska osoba.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 19:19)
Plesom quadrille završili obrazovanje u srednjim školama

Maturanti Osječko-baranjske županije, njih 2.410, plesali su poznati francuski dvorski ples quadrillu te se na taj način oprostili od srednjoškolskih klupa.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:36)
Razvrstavanje otpada od malih nogu

Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će biti podijeljeni vrtićima i školama te postavljeni uz dječja igrališta u gradu.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:27)
EU tuži gradonačelnika Nove Gradiške

Ured europskog javnog tužitelja podigao je optužnicu protiv deset hrvatskih optuženika, među kojima su i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić te poduzetnik Krešo Petek.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:21)
U Hrvatskoj nestalo devetero djece

Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizirao je obilježavanje Međunarodnoga dana nestale djece. Sudionici su se okupili na promenadi u Osijeku kako bi skrenuo pozornost na važnost pravodobnoga reagiranja pri nestanku djeteta, a svake godine na području Europske Unije nestane oko 300.000 djece.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 16:19)
Na području VSŽ 1478 maturanata

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 15 srednjih škola i 95 završnih razreda imamo 1478 maturanata.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 15:39)
Zbog održavanja Vukovarskog polumaratona u subotu posebna regulacija prometa od 9-13 sati

U subotu, 28. svibnja  u Vukovaru će se održati četvrti po redu Vukovarski polumaraton tijekom kojega će na snazi biti posebna regulacija prometa u vremenu od 9 do 13 sati.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:46)

U Vukovaru održana vježba evakuacije i gašenje požara

U Vukovaru održana vježba evakuacije i gašenje požara Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar

U zgradi Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar održana je vježba evakuacije i gašenja požara.

U vježbi su sudjelovali Služba civilne zaštite Vukovar, Policijska postaja Vukovar, Javna vatrogasna postrojba Vukovar, HGSS Vinkovci, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar.

Tomislav Dujmić voditelj Županijskog centra 112 u Službi civilne zaštite Vukovar pojasnio je kako je poslodavac dužan sukladno zakonskoj odredbi zakona o zaštiti na radu jedan put u dvije godine provesti vježbu evakuacije i spašavanja korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovaru i zato je ova vježba i održana.

- Tema vježbe je evakuacija korisnika i djelatnika nakon dojave o izbijanju požara u zgradi Doma, gašenje požara, spašavanje povrijeđenih osoba s prvog kata Doma te provjera osposobljenosti djelatnika Doma za početno gašenje požara. Cilj vježbe je provjera plana evakuacije za spašavanje Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar, vrijeme koje je potrebno za aktivaciju i mobilizaciju djelatnika, osposobljenost djelatnika Doma za postupanje u izvanrednim situacijama te spremnost operativnih snaga, djelatnika i korisnika u slučaju nesreće u Domu - rekao je Dujmić te pojasnio kako se u sklopu vježbe provela evakuacija pokretnih korisnika, na tri  markiranta koji su glumili nepokretne korisnike koje smo mi spašavali. Jednog smo spašavali izvlačenjem iz zgrade na nosilima, a ovu drugu dvojicu su djelatnici HGSS-a kroz prozor spuštali dolje. Sve žurne službe koje su sudjelovale u vježbi kretale su iz svojih sjedišta kako bi se i brzina službi provjerila. Pokazna vježba “Evakuacija i spašavanje u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe” je uspješno provedena, a sve žurne službe su se odazvale u realnom vremenu.

vježba dom vukovar 2

Pročitano 74 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija