NAJNOVIJE
Završeni radovi na rekonstrukciji glavne ceste u Petrijevcima

Završeni su radovi na rekonstrukciji glavne ceste u Petrijevcima, a tim su povodom mjesto posjetili čelnici Osječko-baranjske županije i Hrvatskih cesta.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 14:29)
Potpisan dobrovoljni sporazum „Zajedno protiv otpada od hrane“

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u Zagrebu nazočila potpisivanju  dobrovoljnog sporazuma o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane „Zajedno protiv otpada od hrane“, a riječ je o jednoj od važnih mjera Plana sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane RH te reformske mjere „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane“ iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. 

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 12:02)
Pokušali prokrijumčariti turske migrante u duplom dnu vozila i među konstrukcijama

Nova dva pokušaja krijumčarenja turskih državljana iz BiH, njih ukupno sedam koji su se skrivali u vrlo skučenom prostoru u duplom dnu vozila kao i u teretu metalnih konstrukcija, otkrila je brodsko-posavska policija te uhitila dvojicu vozača, prenosi Hina.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 11:36)
Javni natječaji za braniteljske udruge

Grad Vukovar objavio je dva Javna natječaja temeljem Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za odobravanje financiranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada Vukovara.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 10:42)
Održana koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina vukovarsko-srijemske županije

Održana je posljednja u ovom sazivu Koordinacija Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije s obzirom da će u svibnju biti održani manjinski izbori.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 09:40)
Promocija kampanje "Postani policajac/policajka" i u vukovarskom Veleučilištu „Lavoslav Ružička“

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” provode kampanju „Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 09:10)
Razvod braka kod javnoga bilježnika

Hrvatski sabor danas će raspraviti zakonski prijedlog koji bi javnim bilježnicima omogućio da postupaju u određenim nespornim izvanparničnim postupcima, među kojima je i sporazumni razvod braka.

(Četvrtak, 23 Ožujak 2023 09:06)

U Vukovaru održana vježba evakuacije i gašenje požara

U Vukovaru održana vježba evakuacije i gašenje požara Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar

U zgradi Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar održana je vježba evakuacije i gašenja požara.

U vježbi su sudjelovali Služba civilne zaštite Vukovar, Policijska postaja Vukovar, Javna vatrogasna postrojba Vukovar, HGSS Vinkovci, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije i djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar.

Tomislav Dujmić voditelj Županijskog centra 112 u Službi civilne zaštite Vukovar pojasnio je kako je poslodavac dužan sukladno zakonskoj odredbi zakona o zaštiti na radu jedan put u dvije godine provesti vježbu evakuacije i spašavanja korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovaru i zato je ova vježba i održana.

- Tema vježbe je evakuacija korisnika i djelatnika nakon dojave o izbijanju požara u zgradi Doma, gašenje požara, spašavanje povrijeđenih osoba s prvog kata Doma te provjera osposobljenosti djelatnika Doma za početno gašenje požara. Cilj vježbe je provjera plana evakuacije za spašavanje Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar, vrijeme koje je potrebno za aktivaciju i mobilizaciju djelatnika, osposobljenost djelatnika Doma za postupanje u izvanrednim situacijama te spremnost operativnih snaga, djelatnika i korisnika u slučaju nesreće u Domu - rekao je Dujmić te pojasnio kako se u sklopu vježbe provela evakuacija pokretnih korisnika, na tri  markiranta koji su glumili nepokretne korisnike koje smo mi spašavali. Jednog smo spašavali izvlačenjem iz zgrade na nosilima, a ovu drugu dvojicu su djelatnici HGSS-a kroz prozor spuštali dolje. Sve žurne službe koje su sudjelovale u vježbi kretale su iz svojih sjedišta kako bi se i brzina službi provjerila. Pokazna vježba “Evakuacija i spašavanje u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe” je uspješno provedena, a sve žurne službe su se odazvale u realnom vremenu.

vježba dom vukovar 2

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija