Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Besplatno mjerenje šećera i tlaka Besplatno mjerenje šećera i tlaka Foto: Valerija Lozančić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, djelatnici patronažne službe Doma zdravlja Vukovar na štandu u središtu grada organizirali su edukativno druženje s građanima.

Kako doznajemo od Ahnetke Stjepanović, glavne sestre i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo željeli su građanima ukazati na važnost brige svakog pojedinca za vlastito zdravlje i upoznati ih s radom medicinskih sestara i tehničara u patronažnoj djelatnosti. Građanima su besplatno mjerili šećer u krvi i tlak.

- S obzirom da su epidemiološke mjere popustile, ponovno smo organizirali ovakvu akciju u središtu grada. Svake godine akciji se odazove između 100 i 150 ljudi, a kod oko 10% njih otkrije se povišeni šećer ili problem s tlakom. Takve osobe uputimo da se jave svome liječniku obiteljske medicine – rekla je Stjepanović.

Građanima su dijeljene i brošure vezane uz prevenciju bolesti i promociju zdravlja.
- Dobro se informirati o zdravoj prehrani, tjelovježbi ili primjerice njezi zrele kože kod starijih, svi su nam dobrodošli – poručuje Stjepanović.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije.

 

Pročitano 457 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić