Ispiši ovu stranicu

Organizatori humanitarne akcije za pomoć Ukrajini odali počast braniteljima Vukovara

Organizatori humanitarne akcije za pomoć Ukrajini odali počast braniteljima Vukovara Foto: Vanessa Kupina

U Vukovaru je prije početka turnira i humanitarne akcije za pomoć Ukrajini i ukrajinskome narodu odana počast hrvatskim braniteljima kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav. 

Slavko Husnjak, predsjednik Kluba navijača Hrvatske nogometne reprezentacije Budi ponosan i jedan od organizatora tim je povodom rekao kako se ova humanitarna akcija odvija u Gradu Vukovaru upravo zato jer su Vukovarci pokazali najviše razumijevanja za stradanja, patnje i progonstvo stanovnika Ukrajine.
- Bila nam je namjera, gledajući sve što se događa u Ukrajini, znajući da je Hrvatska isto prošla, osjećajući pritom empatiju i suosjećanje s Ukrajinskim narodom, prikupiti preko sporta novčana sredstva za bolnicu sv. Nikola u Lavovu gdje se liječe ozlijeđena djeca u ratu u Ukrajini. Htjeli smo pokazati suosjećanje s narodom Ukrajine, pratimo sve što se tamo događa i velike su sličnosti s onime što se događalo u Hrvatskoj i Vukovaru. Ovaj grad smo izabrali kao grad prijatelj, ovdje je živjela velika populacija Ukrajinaca i prije rata, a taj se broj sada još povećao. Smatrali smo kako je ovo najbolje mjesto za organizirati ovu humanitarnu akciju – rekao je Husnjak.

odavanje 3

David Vlajčić, potpredsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara s navijačima i sportašima koji su se okupili kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav odao je počast poginulim braniteljima Vukovara te rekao kako Vukovar ima poseban sentiment prema ljudskoj tragediji i kako Vukovar bezuvjetno i na različite načine pomaže Ukrajinskome narodu.
- Volio bih istaknuti kako je humanitarno djelovanje postalo obrazac ponašanja navijača i klubova navijača u Republici Hrvatskoj. Bili su tu od početaka naše države u Domovinskom ratu i svih nedaća koje su zatekle naše stanovništvo, sjetimo se poplave i potresa. Navijači su uvijek bili prvi koji su pomagali pa tako i danas pomažu Ukrajinskom narodu. Grad Vukovar preko svojih programa javnih potreba nastojati će uvijek prepoznati njihove programe koji su usmjereni prema poboljšanju kvalitete života stanovnika pa tako i do ovih simboličnih humanitarnih akcija u kojima ćemo naravno nastojati sudjelovati, ugostiti ih i na bilo koji način pomoći – rekao je Vlajčić zahvalivši se organizatorima i čestitavši im na organizaciji humanitarne akcije.

Pročitano 373 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI