NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 64 novoboljele osobe od koronavirusa

U Hrvatskoj su zabilježena 64 nova slučaja zaraze koronavirusom, a od covida je umrlo 19 osoba, izvijestio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 12:25)
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)

Organizatori humanitarne akcije za pomoć Ukrajini odali počast braniteljima Vukovara

Organizatori humanitarne akcije za pomoć Ukrajini odali počast braniteljima Vukovara Foto: Vanessa Kupina

U Vukovaru je prije početka turnira i humanitarne akcije za pomoć Ukrajini i ukrajinskome narodu odana počast hrvatskim braniteljima kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav. 

Slavko Husnjak, predsjednik Kluba navijača Hrvatske nogometne reprezentacije Budi ponosan i jedan od organizatora tim je povodom rekao kako se ova humanitarna akcija odvija u Gradu Vukovaru upravo zato jer su Vukovarci pokazali najviše razumijevanja za stradanja, patnje i progonstvo stanovnika Ukrajine.
- Bila nam je namjera, gledajući sve što se događa u Ukrajini, znajući da je Hrvatska isto prošla, osjećajući pritom empatiju i suosjećanje s Ukrajinskim narodom, prikupiti preko sporta novčana sredstva za bolnicu sv. Nikola u Lavovu gdje se liječe ozlijeđena djeca u ratu u Ukrajini. Htjeli smo pokazati suosjećanje s narodom Ukrajine, pratimo sve što se tamo događa i velike su sličnosti s onime što se događalo u Hrvatskoj i Vukovaru. Ovaj grad smo izabrali kao grad prijatelj, ovdje je živjela velika populacija Ukrajinaca i prije rata, a taj se broj sada još povećao. Smatrali smo kako je ovo najbolje mjesto za organizirati ovu humanitarnu akciju – rekao je Husnjak.

odavanje 3

David Vlajčić, potpredsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara s navijačima i sportašima koji su se okupili kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav odao je počast poginulim braniteljima Vukovara te rekao kako Vukovar ima poseban sentiment prema ljudskoj tragediji i kako Vukovar bezuvjetno i na različite načine pomaže Ukrajinskome narodu.
- Volio bih istaknuti kako je humanitarno djelovanje postalo obrazac ponašanja navijača i klubova navijača u Republici Hrvatskoj. Bili su tu od početaka naše države u Domovinskom ratu i svih nedaća koje su zatekle naše stanovništvo, sjetimo se poplave i potresa. Navijači su uvijek bili prvi koji su pomagali pa tako i danas pomažu Ukrajinskom narodu. Grad Vukovar preko svojih programa javnih potreba nastojati će uvijek prepoznati njihove programe koji su usmjereni prema poboljšanju kvalitete života stanovnika pa tako i do ovih simboličnih humanitarnih akcija u kojima ćemo naravno nastojati sudjelovati, ugostiti ih i na bilo koji način pomoći – rekao je Vlajčić zahvalivši se organizatorima i čestitavši im na organizaciji humanitarne akcije.

Pročitano 250 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija