Ispiši ovu stranicu

Pravoslavci slave Uskrs

Pravoslavni vjernici slave Uskrs po julijanskom kalendaru Pravoslavni vjernici slave Uskrs po julijanskom kalendaru Foto: Arhiva

Svečanim uskrsnim liturgijama služenim u svim pravoslavnim hramovima na području Vukovarsko-srijemske županije i Vukovara, vjernici pravoslavne vjere danas slave najveći kršćanski blagdan Uskrs. 

Uskrsnu liturgiju u vukovarskom Srpskom domu pred velikim brojem vjernika služio je arhijerejski namjesnik, protojerej-stavrofor Dušan Marković, prvi paroh vukovarski. U hramu Prepodobne matere Paraskeve, u dijelu grada Dobra voda, liturgiju je služio protojerej stavrofor Jovan Radivojević, drugi paroh vukovarski. Vjernici vukovarske gradske četvrti Borovo naselje u velikom su se broju okupili na uskrsnoj liturgiji u hramu Svetog Stefana Dečanskog.

Tijekom litrugija vjernicima je pročitana uskrsna poslanica patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja u kojoj je ukazao da je iz dana u dan sve više usamljenih i ostavljenih, domova "bez tople ljudske riječi" i djece kojoj su uskraćena roditeljska pažnja i ljubav, dok su nasilje, teror, kriminal, pljačka tuđe imovine i neviđen nemir, danas zavladali u dušama ljudi diljem svijeta.

Pročitano 2113 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac