Ispiši ovu stranicu

OŠ Mijat Stojanović iz Babine Grede provodi projekt vrijedan gotovo 876 tisuća kuna

OŠ Mijat Stojanović iz Babine Grede provodi projekt vrijedan gotovo 876 tisuća kuna Foto: Arhiv HRV-a

Projekt pod nazivom Mogućnosti pametnog sela u 100 postotnom iznosu financira EU iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. Vrijedan je 875.830, 76 lipa, a provodi ga OŠ Mijat Stojanović iz Babine Grede.

- Cilj je projekta idućih 12 mjeseci osnažiti ljudske potencijale odgojno-obrazovnih djelatnika u našoj školi kako bi potaknuli i promicali razvoj, usavršili vještine i kompetencije podučavanja u STEM području te aktivnom građanstvu, a u suradnji s mentorskom školom Brundalen elementary school iz Kraljevine Norveške - pojasnila je ravnateljica ove škole Đurđica Babić.

Naglasila je da će se kroz projekt popularizirati STEM usmjeren na učenike primjenom inovativnih metoda pristupa i aktivnosti kroz revidirana tri kurikuluma izvannastavnih aktivnosti - Klub mladih tehničara, Klub mladih znanstvenika i Volonterski klub.

Također, kroz ovaj projekt intenzivno će raditi i poticati učenike da nastave aktivno djelovati u lokalnoj zajednici, a što već i rade kroz Volonterski klub u školi te proširivati aktivnosti na poticanje poduzetništva, humanitarnoga rada i sl.

Pročitano 515 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar