Ispiši ovu stranicu

Iz policije najavljuju pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Iz policije najavljuju pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa Foto: Arhiv HRV-a

U tjednu od 4. do 10. travnja, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, prometna će  policija provoditi preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa vozača, suvozača, putnika na zadnjem sjedalu vozila, a posebice u pogledu neprimjerenog prijevoza djece u vozilu, priopćeno je iz policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Akcija se provodi u svim zemljama članicama ROADPOL-a koji tijekom cijele kalendarske godine, jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, izravnim uzročnicima prometnih nesreća s težim posljedicama – primjerice pojačanom postupanju po prekršajima nepropisne brzine kretanja vozila, konzumacije opojnih droga i alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobilnog uređaja…

Tijekom 2021. godine na području PU vukovarsko-srijemske utvrđeno je 1986 prekršaja iz članka 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa), za razliku od 2020. godine kada je zabilježeno 1588 istovjetnih prekršaja.

Pročitano 364 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar