Ispiši ovu stranicu

Predstavnici ukrajinske zajednice u međuresornoj radnoj skupini Vlade RH

Predstavnici ukrajinske zajednice u međuresornoj radnoj skupini Vlade RH Foto: Arhiv HRV-a

Vlada RH osnovala je međuresornu radnu skupinu za provedbu aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbjegloga stanovništva iz Ukrajine, a u tu su skupinu imenovali i predstavnike ukrajinske zajednice u Hrvatskoj, pojasnila je za HRV Marija Semenjuk Simeunović, tajnica Ukrajinske zajednice u RH

- Zbog toga nam je iznimno drago i sada ćemo iz samoga vrha dobivati sve relevantne informacije te sukladno tome i postupati. Najavljene su i brojne odluke Vlade RH s obzirom na situaciju u Ukrajini, a donesena je i odluka o uvođenju privremene zaštite za raseljene osobe iz Ukrajine – pojasnila je trenutnu situaciju i aktivnosti na nacionalnoj razini Semenjuk Simeunović.

U našoj je županiji do danas evidentirano 35 izbjeglica iz Ukrajine na pet lokacija. Održan je i najnoviji sastanak predstavnika ukrajinske zajednice u Vukovaru u koji su se uključile i udruge, svećenstvo, aktivisti, kako bi razmijenili iskustva. Zaključeno je da sve nadležne službe izvrsno rade svoj posao i da je za svaku pohvalu rad Crvenoga križa te Ravnateljstva civilne zaštite.

Pročitano 429 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar