Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

10. Dani nacionalnih manjina VSŽ-a

Koordinacija nacionalnih manjina VSŽ Koordinacija nacionalnih manjina VSŽ Jasenka Vrdoljak

U provodu 10.-tih po redu Dana nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije i Europskog tjedna, Koordinacija nacionalnih manjina VSŽ održala je danas, u Palači srijem u Vukovaru svečanu sjednicu koordinacije na kojoj su uz domaćine, nazočili i župan Božo Galić sa suradnicima i generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru, Živorad Simić.

Predsjednik Koordinacije, Josip Kel izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom, naglasivši kako rad nacionalnih manjina pridonosi ne samo očuvanju jezika i kulture, boljem suživotu, nego i boljitku županije i šire zajednice. Zahvalio se svim predsjednicima vijeća i predstavnicima nacionalnih manjina, županu i suradnicima te svima koji su doprinijeli unapređenju rada i statusa nacionalnih manjina u VSŽ.

Inače, proslava Dana nacionalnih manjina se već tradicionalno svake godine obilježava u nekom od mjesta županije gdje su zastupljene nacionalne manjine, a domaćin proslave je neka od nacionalnih manjina. Ove godine domaćin je bošnjačka nacionalna manjina, te će sutra na manifestaciji  u Gunji uz predstavljanje nacionalnih kuhinja i izložbu rukotvorina,  KUD-ovi svih nacionalnih manjina predstaviti  bogatstvo svog folklora i glazbe.

 

Pročitano 2172 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI