Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Sajam cvijeća u Vukovaru

Ljubitelji cvijeća uživaju Ljubitelji cvijeća uživaju Foto: A. Lovrić

U Vukovaru se na središnjem gradskom trgu  održava 4. po redu Sajam cvijeća na kojem sudjeluje 15-ak cvjećara i 25 izlagača s različitim proizvodima za uređenje okućnica te drugi tradicijski obrti i domaće radinosti.

Izlagači su i ove godine pristigli iz Osijeka, Slavonskog broda, Vrpolja, Vinkovaca, Pitomače te naravno iz grada Vukovara i okolice. Sajam cvijeća je otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara željko Pinjuh koji je tom prilikom izjavio izrazio nadu da će i buduća vlast u gradu Vukovaru nastaviti tradiciju održavanja sajma cvijeća.

Na Sajmu se mogu pronaći različite biljne vrste od cvijeća jednogodišnjeg i trajnica do ukrasnog grmlja  i stabala te presadnica povrća. Izlagači kažu kako usprkos financijskoj krizi ljubitelji cvijeća uvijek uspiju odvojiti koju kunu kako bi uljepšali svoj okoliš.

A kako se to radi po pravilima struke otkriva Zorica Sabljak, dipl. ing. hortikulture koja je za ovogodišnji sajam pripremila dva jednosatna predavanja na temu teorijskog i praktičnog dijela sadnje i njege cvijeća. Za veseliji ugođaj posjetitelja sajma pobrinut će se tamburaški sastavi Begeš i Bećarski inat.

Pročitano 2967 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI