Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Božinović najavio relaksaciju mjera od idućeg tjedna

Načelnik Stožera civilne zaštite RH  - Davor Božinović Načelnik Stožera civilne zaštite RH - Davor Božinović Foto: Arhiva HRV-a
Načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović na današnjoj sjednici Vlade najavio je relakasciju mjera od idućeg tjedna zbog pada broja zaraženih koronavirusom. Na stolu su mjere oko okupljanja, testiranja u javnim i državnim službama i maske u školama, prenosi Media servis.
No, kako je pojasnio čelnik Stožera razmatraju se sve opcije, pa i relaksacija aktualnih mjera koje su na snazi do kraja veljače, no naglašava da i dalje treba biti oprezan.
 - Ako se ovakav razvoj epidemiološke situacije nastavi do kraja tjedna, realno je da se ublaže uvedene mjere, prije svega one koje se odnose na ograničavanje okupljanja. Stožer razmatra kakav bi utjecaj na rad i funkcioniranje državnih i javnih službi, a s obzirom i na trenutnu i mogući razvoj epidemiološke situacije, imalo ukidanje sigurnosne mjere obveznog testiranja na koronavirus - najavljuje Božinović.
Također, posebno Povjerenstvo Ministarstva obrazovanja će odlučiti o relaksaciji nošenja maski u školskom sustavu, poručuje Božinović.
- Odluke Stožer planira donijeti do kraja tjedna, objaviti ih u ponedjeljak 28. veljače, te bi se primjena u postojećem, odnosno nekih u ublaženom obliku produžila do kraja ožujka, s mogućnošću i ranijih promjena, ako to epidemiološka situacija dopusti - pojasnio je šef Stožera.
Pročitano 326 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI