Ispiši ovu stranicu

Novi rekordi: HRV najslušanija radio postaja na području četiri najistočnije županije

Hrvatski radio Vukovar najslušanija je radijska postaja na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, s prosječnim tjednim dosegom od 135.174, odnosno dnevnim dosegom od 108.374 slušatelja na području 4 najistočnije hrvatske županije.

Rezultati su to ispitivanja slušanosti za posljednji kvartal 2021. godine kojega je provela agencija De facto. Ukupni broj slušatelja Hrvatskog radija Vukovar, medijske kuće sa županijskom koncesijom, na nacionalnoj razini iznosi 148.697 slušatelja što je u odnosu na treći kvartal 2021. godine porast od oko 4.300 slušatelja. U proteklih godinu dan slušanost HRV-a je porasla za oko 50.000 slušatelja.
02. SLUŠANOST 4 ŽUPANIJE

Hrvatski radio Vukovar i dalje je pozicioniran kao lider radijskoga etera u dobnoj kategoriji slušatelja od 20 + godina na području četiri najistočnije županije Hrvatske s dnevnim dosegom od 108.374 slušatelja. Na drugom mjestu slijedi Narodni radio sa 107.100 slušatelja, treći je Slavonski radio sa 88.001, četvrti Radio Slavonija sa 81.257, peti Radio Baranja sa 73.246, šesti Drugi program Hrvatskoga radija sa 66.904 te sedmi Radio Vinkovci sa 64.345 slušatelja.

PRVI I U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI
I na području Vukovarsko-srijemske županije Hrvatski radio Vukovar zauzima vodeće mjesto kroz sve dane u tjednu, gdje nas u dobnoj kategoriji od 20 + godina, od 00 do 24 sata, prosječno dnevno sluša 82.165 slušatelj. Slijede Radio Vinkovci (57.479), Hrvatski radio Županja (41.665), Narodni radio (14.623), Radio Borovo (13.852), Radio Ilok (13.741), Drugi program Hrvatskoga radija (13.423), Radio Dunav (12.789), Otvoreni radio (10.748), Hrvatski katolički radio (6.867) i dr.

 03. SLUŠANOST VSŽ

Kroz sve dane u tjednu Hrvatski radio Vukovar ima najslušaniji noćni program „Ritam noći“ (od 00 do 06 sati), kojega prosječno sluša 7.184 slušatelja. Najslušaniji smo i u terminu od 06 do 12 sati kada je na našim frekvencijama u Jutru na HRV-u i uz Prijepodne na HRV-u 77.516 slušatelja. Vedru stranu etera (od 12 do 18 sati) na području naše županije svakoga dana prosječno sluša 68.186 slušatelja, što je za 28.000 slušatelja više od drugoplasirane radio postaje. Večernji program (od 18 do 24 sata) također je najslušaniji kroz sve dane u tjednu na području Vukovarsko-srijemske županije s prosječnim dnevnim brojem od 38.234 slušatelja.

ČORAK: DIKTIRAMO TRENDOVE, SLUŠATELJI BIRAJU ALTERNATIVU
Hrvatski radio Vukovar tijekom proteklih godina sustavno je naručivao ispitivanja slušanosti, kako bi detektirali sve „prednosti”, ali i „nedostatke” našega cjelodnevnoga programa.
- Detektirali smo kako je potreban radikalni zaokret u Zabavno - glazbenom programu koji je okosnica slušanosti svake radijske postaje. Slušateljima je u moru sličnih radijskih programa bilo neophodno ponuditi alternativu. Nešto što neće čuti u play listama gotovo svih radijskih postaja na našem području. Na svu sreću, novi urbani zvuk HRV-a je nakon početnog nezadovoljstva dijela naših slušatelja, vrlo brzo prihvaćen od strane ukupnog slušateljstva kojih je u odnosu na početak 2021. godine sada gotovo 50.000 više – rekao je Robert Rac, direktor HRV-a.

Početkom prošle godine započeli smo s izmjenama, a pred Miroslava Čorka, v.d. urednika Zabavno – glazbenoga programa bio je postavljen nimalo jednostavan zadatak - otkriti što novo ponuditi slušateljima, a da pri tome opet ostanemo svoji i drugačiji. Odabir glazbe, obogaćivanje naše fonoteke, svakodnevno kreiranje play listi sa samo odabranim domaćim i stranim hitovima, organizacija dinamike oglašavanja naših voditelja, uvođenje novih emisija, samo su mali dijelovi posla kojega smo si stavili pred nas. Nimalo lak zadatak, dodatno je otežala pandemija.

04. GRAMAFON

- Moja vizija je bila da Hrvatski radio Vukovar neće pratiti popularne radijske trendove današnjice, nego će započeti diktirati radijske trendove. U moru istog radijskog zvuka na svim drugim radijskim frekvencijama, HRV je odlučio ponuditi glazbenu alternativu. Nešto naše i drugačije od svih drugih. Kontinuirani porast slušatelja, dokaz je da su slušatelji vrlo brzo prepoznali novi zvuk koji je usmjeren prema domaćem i stranom popu i rocku – rekao je Miroslav Čorak, v.d. urednika Zabavno – glazbenog programa HRV-a, podsjećajući kako su prijepodnevni vikend termini, kao i ranojutarnji sati u radnome dijelu tjedna ostali posvećeni tamburaškoj i domaćoj glazbi kako bismo ponudili za svakoga ponešto.

KRATAK, TOČAN, JASAN INFORMATIVNI PROGRAM
Uz hit glazbu i zabavu, recept uspjeha je i kratak, točan i jasan informativni program. Slušatelji žele biti informirani, ali u današnjem modernom vremenu kada su svima informacije na dohvat ruke, radijski informativni program mora biti što kraći.

- Kratke Vijesti od minutu – dvije na svaki puni parni sat, uz nešto duži Dnevnik 1 i Dnevnik 2 okosnica su našeg dnevnog informativnog programa, koji je obogaćen specijaliziranim emisijama o sportu, kulturi, braniteljima, ravnopravnosti spolova, nacionalnim manjinama, djeci i mladima, zdravlju i poljoprivredi – rekao je Rac te je naglasio kako pozitivne promjene u radijskom programu, na naše veliko zadovoljstvo, iz dana u dan prepoznaje sve veći broj slušatelja, pratitelja na našim društvenim mrežama te čitatelja portala hrv.hr i Vukovarskih novina.

NAJSLUŠANIJI SRIJEDOM I SUBOTOM
Usporedimo li sve dane u tjednu, Hrvatski radio Vukovar je u zadnjem kvartalu 2021. godine imao približno ujednačen broj slušatelja kroz sve dane u tjednu. Ipak, ispitivanje slušanosti je pokazalo kako smo 2 posto slušaniji srijedom i subotom u odnosu na ostale dane u tjednu.

Prema dobnoj strukturislušatelja, najslušaniji smo među populacijom od 35 do 49 godina (29.2 %), nakon toga među populacijom od 50 do 64 godine (26.8 %), slijedi populacija od 20 do 34 godine (22.1 %), stariji od 65 godina čine 13.4 % naših slušatelja, a dobna kategorija od 12 do 19 godina čini 8.5 % naših slušatelja.

Najviše nas slušate u svojim automobilima, potom u vašim domovima, a značajan broj sluša nas i na svom radnom mjestu pa stoga čestitamo poslodavcima na odličnom odabiru, a ususret našem rođendanu, svima vama (148.697) zahvaljujemo na uskoro 65 godina vjernosti.

HVALA ŠTO STE DIO NAŠE OBITELJI.

Pročitano 1770 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV