Ispiši ovu stranicu

HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Vinkovcima

HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Vinkovcima Foto: HAMAG BICRO

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Vinkovcima u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Vinkovcima. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Svečanom otvorenju nazočili su Damir Dekanić župan Vukovarsko-srijemske županije, Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca, Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Ante-Janko Bobetko zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a. Vukovarsko-srijemski župan Damir Deknić istaknuo je kako je smjer razvoja Vukoarsko-srijemske županije upravo malo i srednje poduzetništvo.
- Veseli me otvorenje Ispostave posebice stoga što sam u svom mandatu stavio naglasak na razvoj malih gospodarstava i malog poduzetništva te pomoći poduzetnicima za uvođenje inovacija i investicija u tom sektoru. Smatram kako će njeno otvorenje u našoj županiji doprinijeti razvoju mreže poduzetničkih potpornih institucija – rekao je župan Dekanić.

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a naglasio je kako se njihova agencija pozicionirala kao centralna institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška u svim fazama poslovanja.
- Kako bi osigurali stabilan razvoj cjelokupnog gospodarstva u svim dijelovima Republike Hrvatske jednako, započeli smo s projektom decentralizacije, čija se realizacija konkretno ogleda u otvaranju ispostava u svim županijama. U tome nam uvelike pomažu resorno ministarstvo, lokalni partneri županije i gradovi te lokalne razvojne agencije i inkubatori te im na tome zahvaljujem. Agencija HAMAG-BICRO do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji potaknula gotovo 636 milijuna kuna investicija, kroz više od 530 poduzetničkih ugovora, čime je stvoren preduvjet za otvaranje 720 novih radnih mjesta- istaknuo je Vrbanec.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglasio je kako ovakve institucije mogu doprinjeti da budu snažniji i bolji.
- Vjerujem kako će otvaranjem ureda HAMAG-BICRO-a u Poduzetničkom inkubatoru, u kojem su svi prostori popunjeni, vinkovački poduzetnici ostvarivati još bolju suradnju s ovom agencijom i dodatno unaprijediti svoje poslovanje - poručio je Bosančić.
Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 354 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI