Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Osijek: Umanjenje cijene vrtića zbog izolacije ili samoizolacije

Konferencija za medije povodom donošenja prijedloga Odluke Gradskom Vijeću Osijeka o smanjenju cijena vrtića Konferencija za medije povodom donošenja prijedloga Odluke Gradskom Vijeću Osijeka o smanjenju cijena vrtića FOTO: Grad Osijek

U izazovna pandemijska vremena kada od koronavirusa oboljevaju i odgajatelji i vrtićanci odlučili su financijski pomoći roditeljima i smanjiti cijene vrtića za prvi kvartal ove godine. Tim povodom osječki gradonačelnik Ivan Radić održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio kako je donesen prijedlog Odluke Gradskom vijeću koja će roditeljima umanjiti cijene korištenja usluge vrtića.

- Naš prijedlog je da se mjesečna cijena izabranog programa umanji kako za pojedinačni slučaj zaraze koronavirusom, odnosno pojedinačno izrečenu mjeru samoizolacije, tako i za izrečene mjere samoizolacije čitavih skupina. Mjesečna cijena izabranog programa umanjila bi se za postotak razmjeran broju dana nekorištenja usluge vrtića i to za 20 posto za izostanak od tri do pet dana, odnosno 30 posto za izostanak od šest do osam dana - rekao je Radić.

Prijedlog pravila odnosi se na prvi kvartal ove godine, tj. od  1. siječnja pa do do 31. ožujka. U siječnju je iz vrtića izostalo 1900 djece što iznosi 280 tisuća kuna koje će podmiriti Grad Osijek i vrtići iz unutarnjih rezervi. Osječki gradonačelnik rekao je kako se nada da će odluka na sjednici Gradskog vijeća 10. veljače biti izglasana, roditeljima se zahvalio na strpljenju te je izrazio želju da epidemija ostavi što manje traga na odrastanju osječkih vrtićanaca.

Pročitano 363 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI