Ispiši ovu stranicu

Potpisan sporazum o partnerstvu na projektu Centar za održivi razvoj lokalne zajednice općine Lovas s dva nova agroklastera

Potpisan je sporazum o partnerstvu na projektu Centar za održivi razvoj lokalne zajednice općine Lovas s Klasterom proizvođača orašastih plodova Vukovarsko – srijemske županije i Klasterom proizvođača voća i voćnih proizvoda Vukovarsko – srijemske županije.

Ovaj projekt provodi Udruga za rehabilitaciju i edukaciju Visoki jablani u partnerstvu s Općinom Lovas, Kulturno-umjetničkim društvom „Ivan Goran Kovačić“, Športsko ribolovnom udrugom Lovas, Udrugom vinogradara i vinara „Srijem“ iz Lovasa te istarskim partnerima udrugom INFORMO – udruga za poticanje zapošljavanja, stručnog usavršavanja i obrazovanja i Udrugom ISTARSKO – Ekomuzej iz Vodnjana. Sporazum su potpisali s dva nova partnera, s Klasterom proizvođača orašastih plodova Vukovarsko-srijemske županije i Klasterom proizvođača voća i voćnih proizvoda, koje su članice Agroklastera naše županije. Mihaela Jović Karešin, predsjednica Udruge Visoki Jablani pojasnila je kako je do ovo suradnje došlo tako što su ponudili svoje edukativne i programe osposobljavanja u Centru, a čiju su vrijednost prepoznali iz Agroklastera.

- Dobrobit ovog sporazuma je jačanje njihovih proizvođača, njihovih OPGovca, kroz brojne programe osposobljavanja, edukacije, brendiranja njihovih proizvoda i jačanje identiteta Vukovarsko-srijemske županije, odnosno poroizvođača s ovog područja. Ideja nam je podržati lokalni razvoj – istaknula je Jović Karešin.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ , a Projekt sufinancira i Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Pročitano 541 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI