Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Tjedan "Žena u crvenom": Promiče se svjesnost moždanog udara kod žena

Žene u crvenom Žene u crvenom FOTO: OBŽ

O utorka 1. veljače do petka 4. veljače Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko – baranjske županije u sklopu projekta „Žene u crvenom”, a po pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva provodi niz aktivnosti iz područja znanosti, zdravlja, obrazovanja, kulture i umjetnosti.

Cilj projekta je promoviranje zdravih navika te edukacija o simptomima i čimbenicima rizika za razvoj cerebrovaskularnih bolesti. „Dan crvenih haljina” obilježava se prvog petka u veljači, a akcijom se promiče svijesnost o rizicima i specifičnostima moždanog udara kod žena.

Osječko baranjska županija ovu akciju provodi četvrtu godinu za redom u sklopu svog projekta „Žene u crvenom”, a najavljene aktivnosti za utorak su online znanstveno – stručni skup „Multidisciplinarni pristup u prevenciji moždanog udara - značaj komunikacije u provođenju preventivnih programa“ te edukativni sadržaj za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola na području Osječko-baranjske županije webinar „Moždani udar - Dan crvenih haljina“.
U četvtak 3. veljače u 17 i 30 sati biti će otvorena izložba "Žene u crvenom" autorice Vesne Mores u HNK Osijek, a u petak će se na istom mjestom u 19 sati odigrati mjuzikl „Sugar”.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI