Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Započinju radovi u okviru projekta "Adica": šetnica, adrenalinski park, zipline

Svečano potpisivanje ugovora za projekt "Adica" Svečano potpisivanje ugovora za projekt "Adica" FOTO: Žana Kunji

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara svečano je potpisan ugovor u okviru projekta "Adica" čime u park – šumi započinju radovi na izgradnji šetnice uz rijeku Vuku te izgradnja adrenalinskog parka.

Ugovore su potpisali gradonačelnik grada Vukovar Ivan Penava i Krešimir Bogunović, izvršni direktor tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. koji je istakno kako se vesele suradnji i kako je uvjeren da će projekt biti završen kako je i ugovoreno na zadovoljstvo svih građana Vukovara i posjetitelja.

Gradonačelnik Ivan Penava predstavio je što će se sve izgraditi u sklopu projekta.
- Projektom ćemo dobiti dva nova sadržaja. Drvenu šetnicu koja će se prostirati na potezu od početka park - šume Adica na samom kraju ulice 204. vukovarske brigade do mosta na Dobroj vodi. Duljina mosta biti će nešto malo manja od 1000 metara i imati će odvojke koji vode na jedni i na drugu stranu, odnosno obalu -  rekao je Penava te je dodao kako druga je druga faza projekta izgradnja sportsko - rekreacijskog parka.

adica setnica
Projekcija šetnice uz Vuku/Materijali: Grad Vukovar

- Sportsko - rekreacijski park sastojat će se od stijene za penjanje visine 20 metara, zipline-a dugog 470 metara te visinkih i nizinskih statičnih poligona - rekao je Penava.

Voditelj projekta Igor Antolović dodao je kako će šetnica uz Vuku koja je sada močvarno područje biti pristupačna građanima i kako će to biti šetnica iznad vode. Naglasak je stavio i na adrenalinski park koji će, prema njegovim riječima, imati 300 metara poligona na tri razine, stijenu za penjanje napravljenu prema međunarodnim standardima koja će biti raspoloživa za natjecanja, a ujedno će biti i jedina takva u Hrvatskoj što će zasigurno privući brojne posjetitelje.

adica adrenalinski park
Projekcija adrenalinskog parka/Materijali: Grad Vukovar

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, a dio je Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ukupna vrijednost radova iznosi 30 milijuna kuna s PDV-om. Planirani početak radova je tijekom ovoga mjeseca, a završetak je predviđen za sredinu 2023. godine. Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te direktor VURE – razvojne agencije Vukovar Darijan Zeko.

Pročitano 664 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI