Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Općina Nijemci planira izgraditi u ovoj godini kanalizacijsku mrežu

Kako bi ljudi ostali živjeti i naseljavati se u ruralnim krajevima potrebno je prilagoditi i modernizirati sredinu u kojoj se nalaze. Jedan od bitnijih čimbenika je i komunalna infrastruktura, čijim se uređenjem ostvaruju uvjeti za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjera.

Općina Nijemci stoga kontinuirano ulaže u poboljšanje svih segmenata prostornog uređenja. U razdoblju od protekle četiri godine, izgrađeno je i rekonstruirano 30 kilometara cesta i pješačkih staza u što je uloženo više od 22 milijuna kuna EU sredstava i resornih ministarstava.

Od ključnih komunalno-infrastrukturalnih projekata ističu rekonstrukciju ceste u Podgrađu, dvije u Đeletovcima, put prema Donjem Novom Selu dok je u tijeku važan projekt obilaznice Apševci-Lipovac. Dva milijuna kuna uloženo je i u pješačke staze, a izrađen je i projekt putničkog pristaništa u Nijemcima te je izmijenjen i dopunjen urbanistički plan Prostorne zone Lipovac jug čime je otvoren put izgradnji istoimenog Autoparka.

Ni oni najmanji nisu ostali zakinuti. Postavljena su nova dječja igrališta u svim naseljima te je završena i izgradnja dječjeg vrtića. Uz to, Nijemci su bogatiji i za Vatrogasni dom, a otvoreno je i poduzeće Komunalac Srijem. No, iz Općine navode kako ne planiraju stati na tome. U ovoj godini, između ostalog, planiraju izgraditi kanalizacijsku mrežu što smatraju najvažnijim projektom.

- Ovo je nešto što ulijeva optimizam da će stanovnici ovoga dijela Vukovarsko-srijemske županije imati kvalitetan i ugodan život u budućnosti - zaključio je općinski načelnik Vjekoslav Belajević.

Pročitano 425 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI