Ispiši ovu stranicu

Protiv pada životnoga standarda umirovljenika

Mnogima mirovina nije dovoljna za pokrivanje troškova smještaja u starački dom Mnogima mirovina nije dovoljna za pokrivanje troškova smještaja u starački dom HRV

Hrvatska stranka umirovljenika na sjednici predsjedništva stranke zaključila je kako od premijera očekuje donošenje hitnih mjera kako bi se zaustavio pad životnog standarda umirovljenika.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević priopćio je kako su na sjednici raspravljali o složenoj aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i širem okruženju te da pri tome nisu mogli izbjeći pitanja vezana uz ulazak Hrvatske u eurozonu, snažan porast broja zaraženih koronavirusom te utjecaja inflacije na životni standard umirovljenika.

"Mišljenja smo kako se u društvu o povećanju životnih troškova i najavljenim poskupljenjima premalo vodi briga, a sporedne teme se nameću kao prioritetne", istaknuo je.

Od premijera, ministara i svih relevantnih političkih čimbenika očekuju donošenje hitnih mjera kojima bi se zaustavio pad životnog standarda umirovljenika i povećala granica siromaštva, osobito u pogledu povećanja cijena lijekova, smještaja u domovima za starije osobe, prijevoza i energenata.

 

Pročitano 572 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun