Ispiši ovu stranicu

Udruženim snagama policija i HGSS uz Savu pronašli nestalog muškarca

Udruženim snagama policija i HGSS uz Savu pronašli nestalog muškarca Foto: Arhiva HRV-a

U subotu (22. siječnja) je u 18.30, u Postaji granične policije Stara Gradiška, prijavljen nestanak 79-godišnjaka sa područja Općine Davor, koji je  oko 10 sati otišao od kuće, izvjestila je PU brodsko-posavska

Policijski službenici su odmah započeli sa traganjem, zatraživši pomoć pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su se također odmah priključili akciji traganja za istim, uključujući Stanicu Slavonski Brod, Orahovica, Požega i Osijek. Akciji traganja uz veliku motiviranost prijatelja, rodbine, te mještana Davora pridružili su se i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Davor.

Između nasipa i rijeke Save nedaleko od igrališta u Davoru, pronađena je papuča nestalog.

U zajedničkoj suradnji i koordinaciji policijski službenici su pretraživali obalu uz rijeku Savu službenim plovilom, dok su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koristili čamac. Oko 24 sata, pripadnici HGSS su pomoću drona s termovizijskom kamerom uočili nestaloga u visokom raslinju uz obalu rijeke Save. Budući da nisu bili u mogućnosti uz obalu pristati čamcem zbog naplavina, uz obalu su pristali policijski službenici sa službenim plovilom, te tako omogućili prilaz čamcu pripadnika HGSS, a koji su potom prišli nestalom i pomogli mu prilikom izlaska iz gustog raslinja.

Nestali 79-godišnjak je pronađen živ i pothlađen, te sa vidljivim ozljedama po glavi i rukama nastalim najvjerojatnije uslijed prolaska kroz grmlje i gusto raslinje.

Na mjesto događaja, u 0,35 sati, došli su pripadnici Hitne medicinske pomoći, koji su 79-godišnjaku pružili prvu pomoć, te ga prevezli na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI