Ispiši ovu stranicu

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci rođeno 44 bebe više u odnosu na prethodnu godinu

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci rođeno 44 bebe više u odnosu na prethodnu godinu Foto: Novosti.hr

Gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić primio je u svoj ured voditelja Odjela za ginekologiju i opstetriciju u OŽB Vinkovci dr. Zvonimira Juzbašića i predsjednicu Udruge za informiranje i podršku budućim majkama Agape Vinkovci, ujedno i primalju u vinkovačkoj bolnici, Gordanu Kucljak.

Povod su dobre vijesti koje dolaze iz vinkovačkog rodilišta gdje je u 2021. godini rođeno 735 beba, 44 više u odnosu na 2020.
- Brojke govore o tome da idemo dobrim stopama, za grad Vinkovce to znači jedan razred više koji će se dogoditi kroz 6,7 godina. Mi se trudimo kroz sve naše programe doprinijeti da se ljudi odluče za više djece, da im pomognemo u razdoblju kada se djeca rode, krenu prema vrtićima i školama. Tako grad Vinkovci osigurava 2000 kn za novorođenče- rekao je gradonačelnik Bosančić dodajući kako se nada da će i u narednom periodu ići u pozitivnom smjeru.

Zvonimir Juzbašić, voditelj odjela za ginekologiju i opstetriciju u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci istaknuo je kako je ovaj porast novorođene djece na sreću, ali i nažalost, obzirom na činjenicu da je ovo nakon niza godina prvi puta da se penje broj poroda.
- Imali smo 735 poroda u 2021. godini, a u prethodnoj 690, nije to mali postotak, ali voljeli bi da je više. S obzirom da je unazad desetak godina kontinuirani pad, ovo je ipak pozitivan pomak. Svakako da veseli, ako je ovo naznaka za ubuduće, da to bude svake godine, biti će dobro - zaključio je Juzbašić.

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI