NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Osijeku

Dodjela glazbene nagrade Porin održat će se u Osijeku Foto: Grad Osijek

Grad Osijek bit će domaćin 29. dodjele glazbene nagrade Porin koja će se održati 25. ožujka u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt, izvijestili su organizatori na konferenciji za novinare u Osijeku. 

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, izvršni direktor Porina Davor Drezga i predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović

Izvršni direktor Porina Davor Drezga izrazio je zadovoljstvo što će se dodjela glazbene nagrade održati u Osijeku.

- Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi - rekao je Drezga.

porin

Naime, nakon šesnaest godina Porin će se održati u srcu Osječko-baranjske županije, gradu Osijeku.

– Ponosni smo što će upravo Osijek i Osječko-baranjska županija biti domaćin 29. nagrade Porina i to prvi put u dvorani Gradski vrt. Što to znači za grad i županiju u turističkom smislu, u smislu brendiranja, ne treba puno govoriti. Nedavno smo dobili podatke da smo u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu u Osijeku imali sedam posto više noćenja u prosincu prošle godine, a siguran sam da će i Porin u ožujku ove godine pridonijeti tim rezultatima – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodavši kako se nada da će se i glazbenici osjećati u Osijeku kao kod kuće kao što su to istaknuli i hrvatski rukometni reprezentativci tijekom priprema u gradu na Dravi.

Zadovoljstvo nije krio ni župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

– U proteklih nekoliko godina bilo je niz manifestacija na području našega grada i županije, a sve koje smo organizirali, napravili smo na vrhunskoj razini, onako kako to Slavonci i Baranjci znaju, s velikim srcem, s gostoprimstvom i s uspomenama s kojima ljudi odu odavde i žele se ponovno vratiti, ponovno posjetiti naš kraj.  Drago nam je da smo dobili priliku za realizaciju ovog velikog projekta koji će biti izuzetno zahtjevan, ali koji će nama donijeti i vidljivost i turistički potencijal, te što ćemo ugostiti najkvalitetnije i najbolje glazbenike iz Hrvatske – izjavio je Anušić.

Pročitano 323 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija